Ерих фон Деникен
Боговете още са тук

Автор
Ерих фон Деникен
Заглавие
Боговете още са тук
Тип
научнопопулярен текст
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Научнопопулярна литература
Жанр
Научнопопулярна литература
Теми
Алтернативни възгледи и теории, Тайни и загадки
Преводач
Милко Стоименов
Година на превод
2018
Редактор
Саша Попова
Оформление на корица
„Megachrom“
Предпечатна подготовка
Десислава Петкова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София (не е указана)
Година на издаване
2018
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Формат
60/90/16
Цена
15,99 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-954-655-870-1
УДК
001.9, 94(100)".../04"
Анотация

През 1968 г. Ерих фон Деникен публикува сензационния бестселър „Koлесницата на боговете — Спомени от бъдещето“, в който смело заявява, че в древността Земята е била посещавана от представители на по- високоразвити цивилизации.

Днес, 50 години по-късно, швейцарецът прави още по-изумително твърдение — извънземните (които далечните ни предци са възприели като богове) са тук, сред нас. И винаги са били.

В „Боговете още са тук“ Деникен използва последните постижения в областта на биотехнологиите, астрофизиката, изкуствения интелект и други сфери на науката не само за да предложи нов поглед върху теорията за древните астронавти, но и да приведе нови доказателства в нейна подкрепа. Земята е била колонизирана, а днес човечеството върви по пътя на своята собствена междупланетна колонизация, твърди авторът.

Извънземните продължават да наблюдават нашата цивилизация и това засяга всички ни:

Какво искат от нас?
Защо ни наблюдават, както ние наблюдаваме мравки в аквариум?
Какво са искали от нас през изминалите хилядолетия?
Не могат ли да ни оставят на спокойствие?
Защо ни е толкова трудно да приемем съществуването на
извънземните?

Това са само част въпросите, на които „Боговете още са тук“ търси отговор.

Информация за автора

Ерих фон Деникен е роден на 14 април 1935 г. в Цофинген, Швейцария. Образованието си получава в колежа „Сен Мишел“ във Фрибург и още тогава проявява интерес към изучаването на свещените текстове от древността. Работи като директор на петзвезден хотел в Швейцария, когато пише първата си книга — „Спомени от бъдещето“, която мигновено се превръща в бестселър в Съединените щати и в Германия, а впоследствие в още 38 страни. Телевизионната поредица „В търсене на древните астронавти“, основана на тази книга, донася на Фон Деникен огромна слава отвъд океана. Останалите му книги, сред които и „Одисеята на боговете“, са преведени на 32 езика и са продали над 63 милиона екземпляра в цял свят.
Въз основа на тези книги са създадени два пълнометражни документални филма: „Спомени от бъдещето“ и „Посланията на боговете“. Ерих фон Деникен участва в изключително успешната поредица „Извънземни от древността“ на „Хистори Ченъл“, чийто продуцент и консултант е Джорджо Цукалос от Центъра за изследване на палеоастронавтиката и издател на списание „Леджендъри Таймс“ (Legendary Times).
Ерих фон Деникен е изнесъл над 3000 лекции в 25 страни, като повече от 500 от тези лекции са четени в университети. Авторът владее четири езика и пътува непрекъснато във връзка със своите изследвания, като всяка година изминава над 160 000 километра, за да достигне и до най—отдалечените кътчета на земята. Това му позволява да проучи отблизо феномените, за които пише. Ерих фон Деникен е член на Дружеството на швейцарските писатели, на Дружеството на немските писатели и на Международния ПЕН клуб. Почетен доктор е на Ла Универсидат Боливиана в Ла Пас, Боливия и е носител на наградата „Уеспед илустре“, връчена му от градовете Ика и Наска в Перу. В Бразилия е удостоен с наградата „Лоренцо Фильо“, в Германия — с Ордена на синята лента на Светия дух (заедно е немския космонавт Улф Мерболд).
През 1998 г. Ерих фон Деникен е сред основателите на Дружеството за изследване на археологията, астронавтиката и SETI, което издава англоезичното списание „Леджендъри Таймс“, посветено на най—новите изследвания в областта на палеоастронавтиката. През 2003 г. Фон Деникен отваря „Световните загадки“ — тематичен парк в Интерлакен, Швейцария, който неизменно очарова посетителите с различни загадки от цял свят, включително свързани с теорията за астронавтите в древността.
Днес Ерих фон Деникен живее в малкото планинско селце Беатенберг в Швейцария, близо до Интерлакен, на шейсетина километра от Берн. От 1960 г. насам е женен за Елизабет Ская. Има една дъщеря, Корнелия, родена 1963 г., и двама внуци. Фон Деникен е любител кулинар и почитател на вината от района на Бордо.

Рекламни коментари

Дългоочакваното продължение на „Спомени от бъдещето“.

От съшия автор: „Одисеята на боговете“.

Съдържание

Боговете още са тук — стр. 7
За автора — стр. 205

Бележки

Сканове: интернет.

Физическо описание: 207 с. ; 21 см.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Erich Von Däniken
The Gods Never Lett Us

Въведено от
Karel
Създадено на
Обновено на
Източници
Физическо описание, град на издателя, УДК — COBISS.
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2