Грег Айлс
Кървав спомен

Автор
Грег Айлс
Заглавие
Кървав спомен
Издателска поредица
Криминални досиета №9
Авторска серия
Мисисипи №5
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър
Преводач
Александра Павлова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2007 (не е указана)
Редактор
Милена Иванова
Коректор
Ангелина Вълчева
Оформление на корица
Бисер Тодоров
Предпечатна подготовка
Таня Петрова
Издател
Издателска къща „ИнфоДАР“ ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2007 (не е указана)
Други полета
Първата графично обособена книга от издателската поредица е „Един труп в Корьо“. Макар издателят да отпечатва книгата като „Трилър класика“, впоследствие тя е добавена към „Криминални досиета“ под номер 9. Виж запис 17804, страница 3.
Носител
хартия
Формат
60×90/16
Брой страници
594
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
954-761-220-4, 978-954-761-220-4
УДК
820(73)-312.4
Анотация

Авторът на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Грег Айлс се връща към обсебващия южен пейзаж, който познава добре, с този великолепен нов психологически трилър, богат с юридически детайли и проницателно вникване в природата на злото…

Съдебният експерт Кет Фери има превъзходна репутация, докато пристъп на паника не я парализира на местопрестъплението на убийство в Ню Орлиънс. Молейки се този пристъп да е случаен, тя продължава работата си, но когато същият престъпник атакува отново — пораждайки страха, че на свобода е сериен убиец — Кет изгубва съзнание върху осакатения труп на жертвата. Временно отстранена от случая от ФБР, Кет се връща в родния си град Начез, Мисисипи, за да се съвземе. Въпреки че колегите й я познават като съдебен одонтолог от световна класа, Кет води таен живот. Измъчвана от нощни кошмари и въвлечена във връзка с женен детектив от отдел „Убийства“, Кет се поддържа във форма благодарение на железните си нерви и алкохола, използвайки работата като заместител на живота. Но усамотеното довоенно семейно имение не й осигурява желаното убежище. Когато някои от използваните в съдебната практика на Кет химикали се разливат в детската й спалня, на пода се проявяват кървави отпечатъци от стъпки. Това откритие пуска в ход търсене на връзка между фрагменти от миналото на Кет — потиснатите спомени, които може би свързват убийството на баща й с ужасните злодеяния, извършени понастоящем в Ню Орлиънс. Само чрез откриване на безмилостния убиец Кет ще може да съхрани разсъдъка си — и своя живот.

Информация за автора

Грег Айлс е автор на много бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ включително „Dead Sleep“ (Мъртвешки сън), „The Footprints of God“, „Sleep No More“ (Не заспивай), „The Quiet Game“ и „24 Hours“. Носител е на множество награди. Живее в Начез, Мисисипи.

Рекламни коментари

„Тази история продължава да въздейства дълго след като затворите последната страница.“
Дан Браун за „“The Footprints of God"

„Представете си какъв би бил романът «Ребека», ако беше написан от мъж.“
Стивън Кинг за „Sleep No More“

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Greg Iles
Blood Memory (2005)
(The fifth book in the Mississippi series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2