Луиз Пени
Всички демони са тук

Автор
Луиз Пени
Заглавие
Всички демони са тук
Авторска серия
Разследванията на инспектор Гамаш №16
Тип
роман (не е указано)
Националност
канадска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Криминална литература, Съвременен роман (XXI век)
Теми
XXI век, Америка, Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Анелия Петрунова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Редактор
Виктория Иванова
Коректор
Вихра Манова
Оформление на корица
Радослав Донев
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Излязла от печат
28.11.2022
Печатни коли
30
Формат
60/84/16
Брой страници
480
Подвързия
мека
Цена
23,99 лв.
ISBN
978-619-151-861-6
Анотация

Приятната вечеря на семейство Гамаш в Града на светлините отваря вратата към най-непрогледния мрак. На излизане от любимото си парижко бистро Арман, Рен-Мари и децата им стават свидетели как кръстникът на Гамаш — Стивън Хороуиц, е блъснат на пътното платно. За инспектора от Sûreté е ясно, че случилото се не е случайност. Но кой от многобройните врагове на своенравния милионер би стигнал толкова далеч, че да поръча смъртта му?
Когато във вещите на Стивън е открит тайнствен ключ, Арман, съпругата му Рен-Мари и Жан Ги Бовоар се впускат в трескаво преследване на истината, което ги отвежда от върха на Айфеловата кула до тайните подземия на Париж, от най-луксозните хотели до закътани градини, които пазят спомени от личния им живот.
Стъпка по стъпка тримата започват да разкриват тайни, които Хороуиц е пазел от десетилетия. Демоните на миналото, изглежда, са се събудили и са жадни за отмъщение с катастрофални последици.
За да ги спре, опитният инспектор трябва да впрегне всичко, научено през годините. И да вземе съдбовно решение. Дали когато на карта е заложено толкова много, Арман може да се довери на приятелите си, на колегите, на най-близките си? Може ли да вярва на собственото си семейство, което се опитва да спаси?

Информация за автора

Луиз Пени е канадска журналистка и писателка, която още с първия си роман от поредицата за инспектор Гамаш получава единайсет литературни награди, включително "Артър Елис", "Бари", "Антъни" и "Дагър". Пени е единствената в света осемкратна носителка на литературния приз "Агата Кристи" и е удостоена с Ордена на Канада за приноса й в литературата и канадската култура. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Louise Penny
All the Devils Are Here (2020)
(Book 16 in the Chief Inspector Gamache series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 3