Валентин Попов — Вотан
Брод през световете

Автор
Валентин Попов — Вотан
Заглавие
Брод през световете
Подзаглавие
Няколко тъмни и не толкова тъмни истории
Тип
сборник разкази
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска фантастика
Жанр
Фантастика, Фентъзи, Хорър
Оформление
МОНТ ООД
Оформление на корица
МОНТ ООД
Компютърна обработка
МОНТ ООД
Предпечатна подготовка
МОНТ ООД
Издател
МОНТ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
София, ул. Шаварски път 3
Печат
МОНТ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
11
Формат
84×108/32
Брой страници
174
Подвързия
мека
Цена
12 лв.
ISBN
978-619-169-105-0
Анотация
Валентин Попов — Вотан е автор на сборниците „Нощта срещу ноември“ (2014) и „Пепел от мрак“ (2015). Има публикации в редица печатни и онлайн издания за хорър и фантастика. Участва в сборниците „Вдъхновени от краля“, „451 по Бредбъри“, „Детство“, както и в други проекти. Член на Клуба на авторите на хорър „Lazarus“ .

Това е третият сборник с разкази от Валентин Попов. Съдържа 21 разказа от различни жанрове (преобладаващ е хорърът, но има също и фентъзи, психологически трилъри, философски реализъм, криминални, хумористични и т.н.).
Рекламни коментари
„Брод през световете“ е третата книга на Валентин Попов и с нея в творчеството му се появяват нови елементи, бележещи развитието му като автор. Прекрачил напред по пътя на страстта си към писането, той предлага нова композиция от повествование, мисли и чувства. Поема вниманието на читателя и го повежда със себе си в това свое ново литературно приключение в селенията на болката и радостта, където мистиката дава среща на бруталната реалност.

Задъханите, енергични истории в „Брод през световете“ протягат ръка откъм сенчестите дълбини на човешкото съзнание, страсти, мотиви и изкушения, сграбчват неумолимо и стискат с всички сили. Попов рисува реалността, за да ни даде възможност да надникнем от другата й страна, да видим нейните безброй лица от другата страна на житейското огледало, където, както се оказва, отражението може да носи в себе си изненада, загадка или страх.

С „Брод през световете“ читателят ту се рее на разперените криле на фантазията, ту се оказва в тайнствените дебри на философските размисли и въпроси, чиито отговори, би могла да даде само съдбата, в случай, че някой успее да я попита. На пръв поглед въпроси за пътя нататък или пътя отвъд, се оказват въпроси към днешния ден, които могат да бъдат поставени и през утрешния, и всеки следващ след него. Дотам, докогато, докъдето и докато съществува човешкия род и съобразно посоката, в която е възможно да поеме на всеки следващ кръстопът из вечния кръговрат на живота.

Разказите в сборника балансират на тънката граница между фикция и действителност, в цялата й злободневна прелест. Следват малкия човек в гъстата джунгла на изпитанията, които тя му поднася. Авторът борави с реализъм на ръба на болката „въоръжен“ със стегнат изказ и динамика на повествованието. Природата започва да се промъква в рисуваните от него картини, където класически елементи допълват личния му почерк в тези истории за човешките съдби и участъците, където пътищата им се докосват, понякога озарени от светлина, понякога под зоркия поглед на Дявола.

Историите в „Брод през световете“ дебнат, изненадват, повалят и хапят от самото начало до неочаквания си край.

Георги Връбчев
Съдържание
Предговор от автора . . . 2
Предговор . . . 9

УТРО

„Terrae filius“ . . . 13
Брод през световете . . . 22
Влакът . . . 37
Лица в снега . . . 43
Зъбки, бели зъбки . . . 53

ПЛАДНЕ

Играта на дявола . . . 61
Роклята и сбъднати мечти . . . 67
Червената роза . . . 74
С море в очите . . . 81
С различни очи . . . 89

ВЕЧЕР

Лицето на злото . . . 97
Танцът на смъртта . . . 102
Топли, кафяви очи . . . 106
Трендафилова нощ . . . 110
Фарът на мъртвите . . . 112

ПОЛУНОЩ

Дневникът на един луд . . . 121
Къщата на изгубените лица . . . 146
Лунна приказка . . . 151
Почукването . . . 156
Стаята за спомени . . . 160
Щастието на Ел . . . 170
Въведено от
WizardBGR
Създадено на
Обновено на
Източници
Лична библиотека
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Лични сайтове
Промени

Корици 3