Никола Бьогле
Последното послание

Автор
Никола Бьогле
Заглавие
Последното послание
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Конспиративен трилър
Преводач
Иван Баталов
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
2023
Редактор
Мария Чунчева
Коректор
Нина Джумалийска
Оформление на корица
Биляна Славкова, Kontur Creative
Компютърна обработка
Стефан Пеев
Предпечатна подготовка
Яна Аргиропулос
Издател
Enthusiast („Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД)
Град на издателя
София
Година на издаване
2023
Адрес на издателя
бул. „Васил Левски“ №31
Печат
РОПРИНТ
Носител
хартия
Излязла от печат
09.01.2023
Печатни коли
21,5
Формат
60×90/16
Брой страници
344
Подвързия
мека
Цена
20 лв, 10.25€
ISBN
978-619-164-505-3
УДК
821.133.1-312.4
Анотация

Сигурни ли сте, че искате да знаете истината? Тя може да ви хвърли в бездната на страха и лудостта…

Остров Йона, Западна Шотландия — черни скали са пръснати из кафявите треви, а в края на „Пътят на мъртвите“ се извисява сивият силует на манастира.
Зад брулените му от вятъра стени един от неговите обитатели е открит мъртъв. Антон Юсик е убит по особено жесток и необичаен начин — чрез екстракция на мозъка. Инспектор Грейс Кембъл се заема с разследването. След като е била отстранена от длъжност за цяла година, сега кариерата ѝ е заложена на карта.
В един проливен дъжд тя бута тежката порта на манастира и се сблъсква с трескавите погледи на петимата монаси, които го обитават. Единственото, което знаят за жертвата, е името ѝ и това, че мъжът има тайна стая, чиито стени са покрити с непонятни научни уравнения и формули.
Какво е търсил Антон? Защо са го ликвидирали с такава жестокост? Грейс не подозира, че всъщност са ѝ поверили разрешаването на една от най-изумителните загадки, пред които някога се е изправяло човечеството.
В „Последното послание“ Никола Бьогле ни представя новата си героиня — инспектор Грейс Кембъл — самотна и мистериозна жена, чието минало крие тежки тайни. А това, което на пръв поглед изглежда банална криминална история, скоро се оказва случай, който я отвежда до ледените земи на Гренландия, където тя ще направи ужасяващи за бъдещето на човечеството открития.

В основата на сюжетите на Никола Бьогле винаги стоят реални факти и събития. Тази книга не изневерява на това правило и авторът повежда читателите си на пътешествие, което ще ги ужаси, но и ще ги накара да си задават много въпроси.

Информация за автора

Никола Бьогле е френски писател и сценарист. Започва кариерата си като водещ, редактор и артистичен директор в телевизия М6. През 2011 г. публикува дебютния си роман „Първият череп“ под псевдонима Никола Скер. След излизането на обявения за бестселър „Пациент 488“ Бьогле печели няколко престижни френски литературни награди: Наградата за криминален роман на библиотекарите; Наградата за популярен роман; Наградата за нов глас в криминалната литература. Книгата е преведена на няколко езика: словашки, чешки и полски.

Бележки

Празни страници: 2, 6

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Nicolas Beuglet
Le dernier message (2020)
Copyright XO Editions.

Въведено от
cherrycrush
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - https://enthusiast.bg/bg/avtori/nikola-biogle
Дата на издаване - https://www.goodreads.com/book/show/75658401
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2