Джошуа Ферис
Обаждане за Чарли Барнс

Автор
Джошуа Ферис
Заглавие
Обаждане за Чарли Барнс
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска (не е указана)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Катерина Върбанчовска
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022 (не е указана)
Редактор
Васил Койнарев, redaktor.bg
Коректор
Васил Койнарев
Оформление на корица
Анна Георгиева — Андра
Предпечатна подготовка
Анна Георгиева — Андра
Издател
Грант Кардон ЦИЕ
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Печат
FINIDR s.r.o.
Други полета
Празни страници: 2, 6, 8 и 10.
Носител
хартия
Печатни коли
22,25
Формат
70×100/16
Брой страници
356
Подвързия
твърда
ISBN
978-619-91991-5-2
УДК
821.111(73)-31
Анотация

Семейна сага, която разбива всички правила.

Обаждане за Чарли Барнс е откровена история за един мъж, който възвеличава Американската мечта, но който изглежда е постигнал едно голямо нищо. Чарли Барнс е човек от средата на века, отдаден на своя вестник и стационарния си телефон. Но Чарли е на път да бъде завлечен в нашата неспокойна епоха от своя син-разказвач, чиято представа за баща му се различава от представата на самия Чарли за себе си. Но не е само той. Там са и другите му деца, бившите му съпруги, настояща съпруга, бизнес клиенти, приятели и познати — и всички те имат противоположни мнения за Чарли.
Той определено изглежда съвсем обикновен човек: той е борец, романтик и задълбочен капиталист. Но внезапно заслепен от Голямата рецесия и доза лоши новини му се налага да преосмисли живота си и то в много кратък срок. Какво прави един мъж истински? Какво го прави добър? И как историята, която разказваме за себе си, съответства на живота, който всъщност живеем?
Хората често не са това, което изглеждат, а първите впечатления често са толкова неточни, колкото и преструвката, която много от нас изпълняват за пред света около нас. Истината често е болезнена, хората не се разбират и голяма част от това, което правим, просто се проваля: това е животът.

Информация за автора

Джошуа Ферис е авторът на три романа -„И тогава стигнахме края“, „The Unnamed“ и „То Rise Again at a Decent Hour“, както и колекция от истории -„The Dinner Party“. Той е финалист за National Book Award, включен е в списъка за Booker Prize и печели наградата за откритие на Barnes and Noble, наградата на Dylan Thomas и наградата на PEN/ Hemingway. Кратките му истории са публикувани в The New Yorker, Granta и The Best American Short Stories.

Рекламни коментари

„Назована «Най-добра книга на годината» от Vogue и New York Times, този забавен и проницателен роман на Джошуа Ферис е един хубав американски роман за семейството, любовта и порядъчния, но изпълнен с недостатъци мъж, който се опитва да бъде по-добър.“
Стивън Кинг

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Joshua Ferris
A Calling for Charlie Barnes (2021)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2