Паулу Коелю
Единайсет минути

Автор
Паулу Коелю
Заглавие
Единайсет минути
Тип
роман (не е указано)
Националност
бразилска
Език
български
Поредност на изданието
четвърто (указано второ)
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Съвременен роман (XXI век), Любовен роман
Теми
Латиноамериканска литература
Преводач
Даниела Петрова
Език, от който е преведено
португалски (не е указано)
Година на превод
2003
Редактор
Маргарита Дренска
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Петя Калевска
Оформление на корица
Николай Пекарев
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Печат
„Абагар“ АД — В. Търново
Други полета
Изданието от 2007 на Обсидиан е второ. Следва 2010 и 2014 година с един и същи ISBN, различна цена.
Носител
хартия
Печатни коли
17
Формат
84×108/32
Брой страници
270
Подвързия
твърда с обложка
Цена
16 лв.
ISBN
954-769-096-5
УДК
869.0(81)-31
Анотация

Някои книги ни карат да мечтаем. Други ни връщат към действителността.
Първите сърдечни пориви носят разочарование на бразилката Мария и тя започва да вярва, че истинска любов не съществува, че „любовта е източник най-вече на страдания…“. Случайно запознанство става причина тя да замине за Женева, където се надява да спечели слава и пари като танцьорка, но накрая става проститутка.
Неочакваната среща с млад художник поставя на изпитание разбиранията й за любовта. Сега Мария трябва да избира дали да продължи по пътя на оголените плътски удоволствия или да рискува да бъде наранена в търсене на свещения секс на влюбените.

След дългото ми общуване с хората, които идват тук, стигнах до извода, че използват секса като някакъв вид дрога: за да избягат от действителността, да забравят проблемите си, да се отпуснат. Но като всички останали наркотици и сексът е вредна и разрушителна практика.
Ако някой иска да се дрогира, независимо дали със секс или нещо друго, си е негов проблем; последствията от действията му ще бъдат добри или лоши в зависимост от това, което той самият е избрал за себе си. Но ако искаме да успеем в живота, трябва да разберем, че онова, което е „поносимо“, е съвсем различно от онова, което е „хубаво“.
Противно на мнението на моите клиенти сексът не може да бъде практикуван по всяко време. Във всеки от нас има скрит часовник и за да правят секс двама души, стрелките на часовниците им трябва да показват един и същи час по едно и също време. А това не се случва всеки ден.
Из дневника на Мария

Информация за автора

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. С появата на „Алхимикът“ започва неговата изумителна кариера, която го утвърждава като един от най-влиятелните и най-продавани съвременни писатели. Книгите му са преведени на 59 езика и се издават в 150 страни, а тиражите им надхвърлят 70 милиона екземпляра. Той е кавалер на ордена на Почетния легион на Франция, член на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди. Негова седмична рубрика излиза в редица периодични издания по света.
Паулу Коелю е най-популярният автор в България днес.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Paulo Coelho
Onze minutos (2003)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии Книжарници

Корици 6