Виктория Шуаб
Нашият мрачен дует

Автор
Виктория Шуаб
Заглавие
Нашият мрачен дует
Издателска поредица
Емас тийн
Авторска серия
Чудовищата от Искреност №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Преводач
Елена Павлова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2020 (не е указана)
Редактор
Цвета Германова
Коректор
Ива Колева
Оформление на корица
Стоян Атанасов, Kontur Creative
Предпечатна подготовка
Любомир Делев
Издател
ИК „ЕМАС“
Град на издателя
София
Година на издаване
2020 (не е указана)
Печат
„Полиграф-Юг“
Други полета
Празни страници: 2, 8, 10, 12 и 421.
Носител
хартия
Печатни коли
26,5
Формат
60/90/16
Брой страници
424
Подвързия
мека
Цена
19,00 лв. (не е указана)
ISBN
978-954-357-464-3
УДК
821.111(73)-312.9
Анотация

С „Нашият мрачен дует“ Виктория Шуаб ни връща в познатия от „Тази свирепа песен“ мрачен свят, където насилието ражда истински чудовища, и довежда до край историята на наследниците на град Искреност.

Изминали са шест месеца от последната среща на Кейт Харкър и Огъст Флин. Сега тя опитва да изгради за себе си нов живот в нов град, а той се старае да изпълнява отредената му роля и да продължи започнатото от баща си. Съдбата на Кейт е да залавя чудовища и е дяволски добра в това. Само че тези умения изобщо не й помагат да избяга от собствените си демони, колкото и да се мъчи да започне начисто. Огъст пък винаги е мечтал да живее като човек, но за него има по-важна мисия, която трябва да преследва на всяка цена — да предотврати появата на нови чудовища и да пази южната част на града от вече съществуващите.
Обаче из сенките се е пръкнало ново същество, черпещо сила от хаоса и от мрака в човешката природа. Кейт тръгва по следите му и е подмамена обратно в Искреност. Единственият начин да го надвие е да позволи на чудовищата у нея да излязат на повърхността… Но възможно ли е да се върне назад след това? И кое всъщност е по-страшното — да се сблъскаш с чудовищата, които бродят по света, или с тези, които носиш вътре в себе си?

Информация за автора

Виктория „В. Е.“ Шуаб е една от най-нашумелите фентъзи писателки в света и името й често се настанява в класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Ю Ес Ей Тудей“, „Инди“… В медиите я сравняват с Нийл Геймън по размах на въображението и заради таланта ѝ да създава толкова различни по стил и усещане светове. Книгите й са преведени на над дузина езика и някои от тях са напът да стигнат и до малкия, и до големия екран, включително вече известната в България трилогия „Цветовете на магията“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Victoria Schwab
Our Dark Duet (2017)
(The second book in the Monsters of Verity series)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2