Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Забранена зона

Автор
Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Заглавие
Забранена зона
Издателска поредица
Трилър (Коала, Ергон)
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
второ
Категория
Трилър
Жанр
Трилър
Теми
Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Марин Загорчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2001
Редактор
Сергей Райков
Издател
ИК „Ергон“
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Печат
Атика
Други полета
1-во издание: 2001 със заглавие "Ключов фактор на ИК Плеяда в библиотека „Световен трилър“; Библиоман запис 1623.
Носител
хартия
Печатни коли
25
Формат
84×108/32
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
14 лв.
ISBN
978-954-9625-36-3
УДК
820(73)-312.4
Анотация

Едва ли златотърсачът Диего де Мондрагон е предполагал, че името му ще се свързва с изпечена от свирепото слънце каменна грамада, щръкнала като драконов зъб насред пустинята Хорнада дел Муерто в Ню Мексико. Но дори и отчаян авантюрист като него никога не би могъл да предположи какви смъртоносни находки ще се крият дълбоко в каменните недра на Маунт Драгън седем века по-късно… там, където легендите от миналото и науката на бъдещето ще си дадат среща в една загадъчна и страховита история.
В строго охраняваната зона под Маунт Драгън е скрит тайнственият изследователски комплекс, за които със страхопочитание говори дори посветения елит на компанията „Джиндайн“ — световен лидер в генното инженерство. Ето защо младият учен Гай Карсън счита за чест поканата да работи там рамо до рамо с най-големите светила на съвременната микробиология и генетика. Ръководена от гениалния и далновиден откривател Брент Скоупс, „Джиндайн“ е на път да постигне невиждан пробив, който обещава да донесе неизброими ползи за човечеството… Но когато Карсън осъзнава какво всъщност се върши зад херметично изолираните стени на забранената зона — вече няма връщане назад: и в буквалния, и в преносния смисъл. Попаднал в челюстите на убийствен капан, Карсън трябва не само да отвоюва живота си, но и да спре надигащия се апокалиптичен кошмар с невъобразими последствия…

Рекламни коментари

Писателският тандем Престън — Чайлд, който взе дъха на читателите със страховитите си трилъри, сега се завръща с още по-стряскаща и грабваща вниманието история, достатъчно истинска за да провокира дискусия за етиката на човешката намеса в тайните на гена, и достатъчно завладяваща, за да бъде първокласно четиво.
Publishers Weekly

По-добро от всичко, което бихме се надявали да създаде в писането рекомбинантният ген на Майкъл Крайтън и Питър Бенчли — динамичното дуо Престън & Чайлд отново доказва, че са майстори на трилъра!
Kirkus Reviews

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Douglas Preston and Lincoln Child
Mount Dragon (1996)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Година на превод: https://plus.cobiss.net/cobiss/bg/bg/bib/1041095140#full
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2