Бари Лансет
Антикварят от Японския квартал

Автор
Бари Лансет
Заглавие
Антикварят от Японския квартал
Издателска поредица
Кралете на трилъра
Авторска серия
Джим Броуди №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Съвременен роман (XXI век)
Преводач
Венцислав Божилов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2013
Редактор
Иван Тотоманов
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД, Анна Балева
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
жк „Младост“ 1, бул. „Цариградско шосе“ 115 Н, ет.3
Печат
Полиграфюг АД, Хасково
Носител
хартия
Излязла от печат
02.09.2013
Печатни коли
27
Формат
84/108/32
Брой страници
428
Подвързия
мека
Цена
14,99
ISBN
978-954-655-423-9
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Пет трупа.
Една улика.
Нито следа от убиеца.

Пригответе се за наситения с действие и напрежение трилър на Бари Лансет, достоен за Елмор Ленард и Бари Айслър. Следите водят устремно от Токио до Ню Йорк и неизбежно се връщат към Японския квартал в Сан Франциско, където антикварят и частен детектив Джим Броуди прекрачва опасна граница, за да влезе в сенчестия свят на сблъскващи се култури.
Една нощ цяло семейство е убито в оживения Японски квартал на Сан Франциско и полицията се обръща към Броуди да разчете единствената улика, останала на местопрестъплението — уникален японски символ, изрисуван върху пропит с кръв лист хартия. Броуди не може да разчете символа. Но може би го е виждал и преди — четири години по-рано, на друго местопроизшествие. В къщата, в която е загинала жена му.
С многото си връзки в Азия и перфектния си японски Броуди се заема да разреши едно на пръв поглед съвършено престъпление и в същото време да научи дали трагичната смърт на жена му е нещо повече от злополука. Докато разплита интригата, продължаваща векове наред и свързана с убийците в Сан Франциско, убиецът от Японския квартал се насочва към следващата си цел — дъщерята на Броуди.
Информация за автора
Бари Лансет е живял в Япония повече от двайсет и пет години. Опитът му като редактор в една от най-големите издателски къщи в страната му дава достъп до затворени по принцип кръгове и възможност да пише като човек от „кухнята“.
В началото на престоя си в Япония Лансет е привикан от полицията на Токио за „доброволно интервю“. Разпитват го три часа във връзка с дребно нарушение, което всъщност не е престъпление. Строгият полицейски разпит се превръща в една от най-свирепите психологически битки и игра на котка и мишка, с които се е сблъсквал по време на пребиваването си в Азия, и го подтиква да започне да гледа на целия си опит, както минал, така и бъдещ, в съвсем нова светлина. Случаят изиграва и основна роля в пренасочването на писателските амбиции на Лансет и създаването на първия му японски трилър.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Barry Lancet
Japantown (2013)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2