Кейт Куин
Диамантеното око

Автор
Кейт Куин
Заглавие
Диамантеното око
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Теми
Фашизъм — комунизъм — тоталитаризъм, Втора световна война
Преводач
Даня Доганова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2024
Редактор
Виктория Иванова
Коректор
Вихра Манова
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2024
Носител
хартия
Излязла от печат
16.04.2024
Печатни коли
28,5
Формат
60/84/16
Брой страници
456
Подвързия
мека
Цена
24 лв.
ISBN
978-619-274-030-6
Анотация

Вдъхновен от истинска история

Самотна майка. Библиотекарка. Снайперистка с 309 убити врагове. Запознайте се с Лейди Смърт.

Разтърсващ разказ за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война. Вдъхновен от истинска история.

През 1937 г. ежедневието на студентката Людмила Павличенко се свежда до три основни задачи — обучението й по история, работата й в библиотеката и грижите за малкия й син. Но когато в един слънчев ден по улиците на Одеса прогърмява новината, че Хитлер напада Русия, съдбата на Мила неочаквано е тласната в друга посока. Към фронта. Студентката заменя книгите с винтовка и се превръща в най-смъртоносната снайперистка в историята, известна с прозвището Лейди Смърт.
Триста и девет убити нацисти — бройката на повалените от нейната ръка врагове носи на Мила национална слава и съветската власт с готовност използва популярността й. Лейди Смърт е изпратена в САЩ, за да помогне за прокарване на идеята за нов фронт и активна американска помощ във войната.
Притисната от главозамайващото медийно внимание, Мила открива неочакван съюзник в лицето на първата дама на САЩ — Елинор Рузвелт. Но дали това ще е достатъчно? Далече от калните окопи на войната, в красивите градини на Белия дом, Мила Павличенко е изправена пред най-смъртоносния снайперистки дуел в живота си.

Информация за автора

Кейт Куин е бестселър автор на New York Times и USA Today. Родена е в Южна Калифорния и е завършила Бостънския университет със специалност „Класическо пеене“. Изкушена от историята през целия си живот, Кейт Куин пише романи за Древен Рим, Ренесансова Италия, Първата световна война и следвоенен Лондон. „Диамантеното око“ е първият ѝ роман с логото на „Софтпрес“.

Рекламни коментари

Изумителна, зашеметяваща творба от една от най-добрите съвременни авторки на исторически романи. Внимателно проучен, умело конструиран и изпълнен с вълнуваща смесица от динамика и сърце, „Диамантеното око“ е шедьовър.
Кристин Хармел

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Kate Quinn
The Diamond Eye (2022)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2