Клайв Къслър, Пол Кемпрекос
Смяна на полюсите

Записът е непълен.

Автор
Клайв Къслър, Пол Кемпрекос
Заглавие
Смяна на полюсите
Авторска серия
„Архивите на НАПМД“ №6
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Преводач
Емануил Томов
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2015
Издател
ProBook
Година на издаване
2015
Носител
хартия
Брой страници
448
Подвързия
Мека
ISBN
9789542928751
Анотация
„Смяна на полюсите“ е името на природен феномен, който в миналото се е проявявал неведнъж. В най-слабата си форма предизвиква дезориентация у птиците и животните и щети на електрическите уреди.В по-лошия случай този феномен предизвиква изригвания на вулкани, земетресения и климатични промени.Най-лошата му проява може да доведе до заличаването на всяка форма на живот.
Преди шейсет години ексцентричен унгарски гений открил как изкуствено да предизвика подобна смяна на полюсите. След това обаче разработките му изчезват. В наши дни харизматичен лидер на антиглобалистка групировка планира да използва откритието на унгарския учен за да пораздруса световните индустриализирани нации, след което да върне смяната на полюсите в първоначално състояние.Проблемът е, че веднъж направена, никой не може да я върне обратно.
Остин, Дзавала и останалите от екипа за специални задачи на НАМПД и преди са се изправяли пред тежки ситуации, но никога не са срещали нещо подобно. Този път може би и те са закъснели твърде много.
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Корици 2