Кенет Н. Тейлър
Моята първа Библия в картинки

Автор
Кенет Н. Тейлър
Заглавие
Моята първа Библия в картинки
Тип
учебно помагало
Език
български, английски
Поредност на изданието
девето
Категория
Религия
Жанр
Учебна литература
Теми
Английски език
Художник на илюстрациите
Ричард Хук, Франсис Хук
Издател
International Bible Society
Година на издаване
2007
Други полета
Отпечатано с разрешение и препоръка на Министерството на образованието и науката с протокол № 5 от 21.04.1999 г. и становище на комисията по религия от 04.05.1999 г., както и с препоръка на Светия Синод от 23.03.1999 г.
Спонсор: Фондация „Приятели на България“
Носител
хартия
Формат
125×175
Брой страници
256
Подвързия
твърда
С илюстрации
да
Анотация
Възпитайте детето отрано в подходящ за него път и не ще се отклони от него, дори когато остарее. (Пр. 22:6)
Децата на различна възраст са горди, че притежават своя собствена Библия. „Моята Първа Библия в картинки“ съдържа 125 от най-любимите разкази, намиращи се в Библията, преразказани с прости думи от Кенет Н. Тейлър. Разказите са илюстрирани с красиви картинки от Ричард и Франсис Хук.
Сега децата могат да вземат своята собствена Библия в църквата, както и да си я четат в къщи. Дори децата от предучилищна възраст биха могли да се радват на илюстрациите, а едрият шрифт няма да представлява трудност за тези, които сега се учат да четат.
Информация за автора
Кенет Н. Тейлър е най-познат като преводач на „Живата Библия“, но той става известен първо като автор на детски книги. Кен и съпругата му Маргарет имат девет деца и първите му книги са написани специално за ползване във всекидневните им семейни молитви. Ръкописите бяха публикувани едва след като бяха издържали строгата критика на десетки млади критици! Тези книги, прочетени досега от поколения деца в целия свят, включват „Библия в картинки за малките очички“, „Молитви за детския час“, „Жива Библия в разкази за деца“ и „Големи мисли за малките“. Сега децата на Тейлър са големи, затова той е писал книгата „Моята първа Библия в картинки“ с мисълта за многобройните си внуци.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
My First Bible in Pictures, Bulgarian/English
© 1989 by Tyndale House Publishers Inc.
Bulgarian edition © 2001 by International Bible Society - Europe
ISBN 91-7165-209-4
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 4