Дейвид Гемел
Меч в бурята

Записът е непълен.

Автор
Дейвид Гемел
Заглавие
Меч в бурята
Авторска серия
Риганте №1
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Фентъзи
Преводач
Владимир Зарков
Език, от който е преведено
Английски
Редактор
Иван Тотоманов
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД — Анна Балева
Издател
ИК „Бард“ ООД
Година на издаване
2016
Носител
хартия
Печатни коли
25
Формат
60/90/16
Брой страници
400
Подвързия
Мека
Цена
21,99
ISBN
978-954-655-659-2
Анотация
Свирепи и горди, хората от племето риганте живеят сред гористите склонове на своите планини, прекланят се пред боговете на въздуха и водата и духовете на земята. Сред тях израства воин, белязан от съдбата. Роден в бурята, която погубва неговия баща, той носи името Конавар и разказите за неговата храброст плъзват като горски пожар.
Сидите — същества на стара като самото време магия, не пренебрегват младия боец и тяхната зловеща сянка пада върху живота му. А армия от безмилостни нашественици ще прекоси скоро морето и ще заличи завинаги обичаите и духа на риганте. Решен да защити своя народ, Конавар отива пръв при враговете. И по време на пътешествията си получава в дар меч, който е могъщ и смъртоносен като сидите, сътворили това оръжие. Така получава ново име, което всява страх в сърцата и на приятели, и на врагове.
Име, предвещаващо величава и горчива участ.
Демонския меч.
Рекламни коментари
„Меч в бурята“ е разтърсващ роман за честта и позора, за лесните грешки и страшните последствия от тях, за падението, възмездието и разкаянието. Гемел създава мрачни и жестоки светове, където герои и злодеи често са неразличими един от друг.
Фентъзи Бук Ривю

Дейвид Гемел е няколко стъпала над добрите автори. Той е стигнал до царството на невероятното майсторство.
Ан Маккафри

Забравете стандартното фентъзи, в което доброто се бори срещу злото, светлината срещу мрака. В историите, разказани от Дейвид Гемел, ще намерите и безбройни оттенъци на сивото.
SFX
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Корици 1