Пол Остър
Книга на илюзиите

Автор
Пол Остър
Заглавие
Книга на илюзиите
Тип
роман
Националност
Американска
Език
Български
Поредност на изданието
първо
Преводач
Ангел Игов
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2008
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Любов Йонева
Предпечатна подготовка
Васил Попов
Издател
„Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Адрес на издателя
1000, ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Симолини“
Носител
хартия
Печатни коли
18.25
Формат
84/108/32
Брой страници
292
Подвързия
мека
Цена
12 лв.
ISBN
978-954-529-605-5
Анотация
След шумния успех на „Нюйоркска трилогия“, „Лунен дворец“ и „Нощта на оракула“ големият американски писател Пол Остър е отново на българския пазар с един от последните си романи — „Книга на илюзиите“.

Дейвид Зимър, университетски преподавател по литература, изгубва семейството си в самолетна катастрофа и месеци наред се опитва да удави мъката си в алкохол. Един ден обаче нещо го изважда от болезнената апатия и той дори успява да се усмихне: това е кратко филмче с неизвестния за него комик от ерата на нямото кино Хектор Ман, мистериозен особняк, който излиза от дома си през един януарски ден на 1929 г. и повече никой не го вижда. Кой е Хектор Ман? Дейвид Зимър е заинтригуван до такава степен, че започва проучвания с намерението да напише книга за него. Един ден намира в пощенската си кутия писмо, пристигнало от малко градче в Ню Мексико и изпратено от жената на Хектор Ман, която го кани да посети отдавна смятания за мъртъв комик. Но дали той наистина е жив или това е мистификация? Зимър не знае какво да прави. Докато още се колебае, една нощ пред къщата му се появява странна жена, която му помага да вземе решение и с това изцяло променя живота му.
Информация за автора
Романист, поет, преводач, режисьор — Пол Остър е дълбоко свързан с Бруклин, където създава голяма част от творчеството си. Книгите му, обсебени от темите за самотата, съмнението и сътворението, разкриват противоречията на непрекъснато променящото се американско общество. Наричат го най-талантливото перо на съвременната американска проза и е носител на много престижни литературни награди, сред които наградата „Фокнър“, наградата на Американската академия за литература и изкуство, както и две награди за най-добър чуждестранен автор във Франция.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Paul Auster. The Book of Illusions.
© Paul Auster, 2002. Faber and Faber, 2002
Въведено от
ventcis
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 0