Радко Пенев
Ритуалът

Автор
Радко Пенев
Заглавие
Ритуалът
Авторска серия
Боряна Казакова/Петър Георгиев №1
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Жанр
Криминална литература
Редактор
Ганка Филиповска
Отговорен редактор
Димитър Николов
Художник
Живко Петров
Коректор
Ганка Филиповска
Оформление на корица
Живко Петров
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
София, бул. Владимир Вазов № 9
Печат
Печатна база СИЕЛА
Носител
хартия
Печатни коли
31.75
Формат
60/90/16
Брой страници
508
Подвързия
мека
Цена
16,00
ISBN
978-954-28-2083-3
Анотация
Дебютният роман на българския писател Радко Пенев е под редакцията на Ганка Филиповска. Криминалната история, написана в стила на Дан Браун, се развива в България и е свързана с мистериите на древните траки и техните вярвания в задгробния живот и във възможността смъртния човек да се превърне в бог, като извърши поредица от ритуали.
Всичко започва с откриването на златен тракийски съд от иманяри, последвано от надпревара за намирането на останалите части от комплекта на тракийско съкровище, което служи в ритуала по обожествяване. Действието пренася главните герои през няколко от значимите древнотракийски археологически обекти като гробницата в Свещари и пещерата Утроба. Намесена е международна тайна организация, както и българската мафия.
Авторът е морски офицер. За книгата той се базира на теориите на Александър Фол за религията на траките.

Младият емигрант Петър Георгиев и докторът по археология Боряна Казакова преследват посланието на мистериозен надпис и се оказват въвлечени във вихър от събития, които ще застрашат живота им, но и ще променят изцяло представите им за света, за свръхестественото и отвъдното. Хилядолетна тайна лежи скрита в недрата на нашите земи. Светилищата на древните траки и до днес пазят следите от ритуали, превръщали хората в богове. Лидерът на могъща международна организация търси път към безсмъртието, а българската иманярска мафия няма да се спре пред нищо, за да се сдобие с уникално златно съкровище.
Кой e Залмоксис и защо Сократ го нарича „цар, който е божество“?
Какво се крие в сакрални за траките места като гробницата в Свещари, пещерата Утроба и остров Свети Иван?
Какво е било предназначението на Боровското съкровище?
В „Ритуалът“ Радко Пенев е използвал умело съвременните исторически познания за вярванията на траките, техните мистериозни ритуали, култа към Богинята и Тракийския конник, легендите за жреца Залмоксис и за Орфей, за да създаде интригуваща и заплетена история с много обрати, в която на карта е заложено бъдещето на човечеството.
Въведено от
WizardBGR
Създадено на
Обновено на
Промени
Чужди рафтове

Корици 3