Виктор Пелевин
Empire V

Автор
Виктор Пелевин
Заглавие
Empire V
Издателска поредица
Колекция Елит XXI
Тип
роман (не е указано)
Националност
руска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Научна фантастика
Преводач
Боян Цветанов Станков, Светлана Комогорова-Комата (стихове)
Език, от който е преведено
руски
Година на превод
2017
Редактор
Доротея Монова, Критина Димитрова
Главен редактор
Светлана Комогорова-Комата
Оформление на корица
Sasha Berg
Предпечатна подготовка
Яна Цветанова
Издател
Издателство „Парадокс“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Печат
„Полиграфюг“ — Хасково
Други полета
Името на автора е грешно отпечатано като Viktor.
Носител
хартия
Излязла от печат
29.08.2017
Формат
60×90/16
Брой страници
366
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
19 лв.
ISBN
978-954-553-224-5
УДК
882-312.9
Анотация
„Empire V“ е осмият роман на Пелевин, излязъл на руски през 2006 г., и ни представя свят, управляван от Великия прилеп, в който прилепите-вампири са избрана каста, прослойка тип „каймакът на обществото“, разположена между черния хляб, който обикновения човек ръфа, и божествения абсолют.

Освен своеобразно продължение на "Generation „П“, романът представлява истински принос към вампирския жанр, чиито основи предефинира.

"Невероятна книга на нашето време, балансираща между най-жесток цинизъм и изтънчен лиризъм… препраща ни към „Generation П“ не само с очевидния паралел между заглавията — някогашното „Generation Пелевин“ се е превърнало в „Empire Victor“.
Информация за автора
Виктор Олегович Пелевин е литературен флагман на няколко поколения. Това съвсем не е по възможностите на всеки писател. Той е властелин на думите през трудните времена на 90-те, в бурната епоха на стабилизация през първото десетилетие на същия. Като се почне от повестите „Принцът на Госплан“ и „Македонска критика на френската мисъл“, култовият роман „Чапаев и Пустота“, и се стигне до една от последните му творби — „Лампата на Матусаил или последната битка на чекистите с масоните“, всяко едно от произведенията на Пелевин е иронично огледало, отразяващо политическите, социалните, пазарните, научно-техническите трендове на бързо променящата се околна среда.

Виктор Пелевин е единственият писател, който успява грамотно да смеси в един литературен коктейл древната митология и насоченото към съвременния потребител продуктово позициониране. Всяко ново произведение на Виктор Пелевин е културно събитие от държавен мащаб.
Рекламни коментари
В Империята на Виктор пиарите-халдейци все така поробват умовете на хората. Тук те работят в услуга на вампирите-свръхчовеци, които властват над всички. Само те знаят тайните на „гламура“ и „дискурса“ — вербуват новите поколения с едно леко ухапване. И управляват света."
Ксения Дякова
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Victor Pelevin
Empire V (2006)
Въведено от
NomaD
Създадено на
Обновено на
Източници
Анотация и информация за автора: https://www.book.store.bg/p208219/empire-v-viktor-pelevin.html
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 5