Клайв Къслър, Пол Кемпрекос
Медуза

Автор
Клайв Къслър, Пол Кемпрекос
Заглавие
Медуза
Авторска серия
Архивите на НАМПД: Приключенията на Кърт Остин №8
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Трилър
Жанр
Трилър

Преводач
Александър Владовски
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2013
Редактор
Албена Раленкова
Коректор
Марко Кънчев
Оформление на корица
Стилян Найденов (адаптация)
Предпечатна подготовка
Лъчезар Маринополски

Издател
ИК „Pro book“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ПС-4, п.к. 2

Носител
хартия
Печатни коли
26
Формат
60/90/16
Брой страници
416
Подвързия
Мека
Цена
15,99 лв.

ISBN
978-954-2928-44-7
УДК
820(73)-312.4

Анотация
Чума, която заплашва да унищожи милиони…
Зловещ заговор в стремеж към господство…

Край Микронезия, във водите на Тихия океан, изчезва свръхсекретна американска подводна лаборатория. По същото време близо до Бермудите е нападната експерименталната батисфера „Б3“ на НАМПД , която прави своето първо гмуркане по проект, ръководен от Кърт Остин. След нападението батисферата се оказва в клопката на пясъците и тинята на дъното на повече от 900 м под морската повърхност. Само бързите и категорични действия на Остин и отряда за специални операции могат да спасят двамата пътници — Джо Дзавала и ръководителя на изчезналата лаборатория.
За Кърт няма съмнение, че случилото се не е просто съвпадение. Специалният екип на НАМПД поема нещата в свои ръце. Скоро те се натъкват на страховити медицински експерименти с ужасяващ вирус, който може да бъде използван за предизвикване на пандемия в целия свят. Зад всичко това стои огромна и мощна китайска престъпна организация, готова на всичко, включително и на масови убийства, за да постигне целите си.
Кърт Остин залага живота си на карта, за да спаси милиони невинни хора.
Информация за автора
Клайв Къслър е израснал в Аламбра, Калифорния. Мобилизиран е в армията по време на войната с Корея като механик и авиационен инженер. Клайв Къслър започва да пише през 1965 г. и издава първия си роман от
поредицата за Дърк Пит през 1973 г. Той е създател на Националната агенция за морско и подводно дело (National Underwater & Marine Agency). С неговия екипаж от военноморски експерти и доброволци към агенцията са открили над 60 значими останки от корабокрушения. Известен колекционер на класически автомобили, Клайв притежава около 100 от най-добрите модели от 50-те години. Книгите на Къслър са преведени и издадени на повече от 40 езика в над 100 различни държави по света, с читателска аудитория от над 125 милиона жадни за приключения фенове.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Clive Cussler and Paul Kcmprecos
MEDUSA
Copyright © 2009 by Sandcckcr, RLLLP

Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на

Промени
Чужди рафтове
...

Корици 2