Ангел Спасов
Те ти, булка, Спасовден

Автор
Ангел Спасов
Заглавие
Те ти, булка, Спасовден
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Жанр
Хумор и сатира
Коректор
Людмила Петрова
Оформление на корица
Румен Хараламбиев
Компютърна обработка
Андрей Козарев
Предпечатна подготовка
„Litus“
Издател
ИК „Litus“
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
ул. "Христо Ценов" № 9-13
Печат
„Litus“
Носител
хартия
Дадена за набор/печат
ноември 2015
Излязла от печат
ноември 2015
Печатни коли
25
Формат
32/84/108
Брой страници
198
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-619-209-012-8
УДК
886.7-313
Анотация
„“Те ти, булка, Спасов ден" е сатиричен, пародийно еротичен, бързосюжетен, главозамайващ роман, истински паноптикум на пошлотията, която заля посткомунистическа България. От първата до сетната страница авторът се киска над персоните си, които явно познава отблизо — и затова с такава лекота и замах ги обрисува. Те са продукт колкото на бившите соцотношения, толкова и на демоничната ни демокрация: кухи същности, вълнуващи се единствено от сексуална гимнастика, изневери, сватби по сметка, далавери. Това е ситият свят на средния български простак, грозна гротеска на масовата бездуховност. За равновесие Спасов е притурил и един пълен глупак, като не е пропуснал да докачи и медийните парвенюта."
— Румен Леонидов
Информация за автора
Ангел Спасов завършва ТДВА , „Дърворезба и вътрешна архитектура“. После идва казармата, веднага след това попада и се дооформя като студент в УНСС „Финанси“. След всичко това той става покорен слуга на всички пороци без пророци: на русите и на черните жени, на скъпите коли, на домашната ракия, на свинското и на веселите компании.
В най-близката стопанска история на България не е бил деен труженик и участник (понякога по желание, друг път — не) само в строежа на „Ал. Невски“. Студентски кооперации, югоембарго, познанства от всякакъв вид в силовите застрахователи, опознаване на митническите администрации само допълват житейските основания и познания, довели до написването на книгата.
Въведено от
amichael
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Книжарници
Промени

Корици 0