Тимъти Зан
Нощният влак за Ригел

Автор
Тимъти Зан
Заглавие
Нощният влак за Ригел
Издателска поредица
Избрана световна фантастика №131
Авторска серия
Франк Комптън №1
Тип
роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
Първо издание
Категория
Научна фантастика
Жанр
Криминална фантастика, Научна фантастика, Приключенска фантастика, Твърда научна фантастика
Теми
Далечен (Дълбок) Космос, Далечно бъдеще, Извънземен (разум)
Преводач
Юлиян Стойнов
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2006
Редактор
Олга Герова
Художник
„Megachrom“, Петър Христов
Компютърна обработка
ИК „БАРД“ ООД, Силвия Николова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2006
Адрес на издателя
жк. „Яворов“, бл. 12-А, вх. II
Носител
хартия
Формат
84/108/32
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
8,99 лв/
ISBN
954-585-717-X
Анотация
Свръхскоростно пътешествие из галактиката

Тимъти Зан, прочут с остросюжетните си научнофантастични произведения, срад които сериите „Кобра“ и „Завоевателите“, отвежда читателите си на свръхскоростно пътешествие из галактиката. Това е игра с огромни залози, която би могла да предизвика краха на цялата галактическа цивилизация.

Всичко започва, когато човекът, появил се от мрака на нощта, за да отнесе важно съобщение на бившия разузнавач Франк Комптън, рухва мъртъв в краката му. Съобщението е от мистериозните Паяци — загадъчни чуждоземци, които поддържат квадрелсовата железница, забележителна транспортна система, свързваща различните цивилизации в галактиката. Тяхното послание: някой се готви да атакува цялата мрежа и световете, които обслужва, с помощта на бойни кораби, прекарани през самата железница — нещо, което принципно е невъзможно. Нуждаят се от Комптън, с неговите изострени умения да наблюдава и анализира, с военната му подготовка, за да открият и неутрализират тайния враг.
Но колкото по-близо е Комптън до разгадаването на загадката, толкова по-силно е усещането му, че надвисналата над него заплаха идва от различни посоки —от тези, които искат да му попречат да узнае истината, от врагове, появили се неочаквано от неговото минало, и от някаква тайнствена, прокрадваща се сила, завладяна от твърдото намерение да покори цялата галактика. Комптън може би все още не знае, но той е последната надежда на човечеството…
Информация за автора
Тимъти Зан е автор повече от двайсет и пет научнофантастични романа, включително популярните серии „Кобра“ и „Блекколар“. Публикувал е и множество разкази в различни списания, между които „Каскадата“ — новела, спечелила наградата „Хюго“ за 1985. Някои от по-известните му произведения са свързани със света на „Звездни войни“. Понастоящем живее в щата Орегон.
Съдържание
Timothy Zahn
Night Train to Rigel, 2005
Въведено от
NomaD
Създадено на
Обновено на
Промени

Корици 2