Кейти Хикман
Тайната порта

Автор
Кейти Хикман
Заглавие
Тайната порта
Авторска серия
Тайната порта №1
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически любовен роман, Исторически приключенски роман, Исторически роман
Теми
Мистика, Ренесанс, Теория на конспирацията
Преводач
Антоанета Дончева-Стаматова
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Анжела Кьосева
Коректор
Мария Тодорова
Издател
ИК „Кръгозор“
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Печат
Експертпринт
Носител
хартия
Формат
140×210
Брой страници
388
Подвързия
мека
Цена
18 лв.
ISBN
978-954-771-330-7
УДК
820-311.6
Анотация
История за политически съюзи и интриги, опасна любов и добре пазени тайни.

От Ориенталската библиотека в Оксфорд започва разплитането на загадъчна история, случила се в Константинопол преди четиристотин години.
Елизабет Стейвли седи в библиотеката в Оксфорд и ръцете й треперят, докато разглежда фрагмент от старинен ръкопис, който може да бъде ключ за разкриване на история, останала тайна в продължение на векове. Силия Лампри, дъщерята на британски капитан, изчезва след нападение над кораба им и има вероятност да е попаднала в харема на султана.
Елизабет заминава за Истанбул, и за да избяга от мъжа, който си играе със сърцето й, и за да потърси нови доказателства за своята теза. Защото разгадаването на съдбата на Силия е начин да промени собствената си съдба.

Константинопол, 1599 г.
В Топкапъ сарай главният евнух е отровен от захарен кораб, подарък от английския двор. В коридорите на двореца се надига вълнение. Кой стои зад покушението — англичаните или вътрешен човек?
Новата фаворитка в харема се оказва пленена англичанка, купена от любимата жена на султан Мехмет III… С нежна кожа, горещо сърце и бърз ум тя се опитва да оцелее сред интригите и опасните игри, разиграващи се на забранената територия на султанския харем. Защото има цел — да се добере до ключа за тайната порта, зад която я чакат любовта и свободата. Английският пратеник в Константинопол Пол Пиндар, годеник на Силия, дълго време я е смятал за загинала. Но един ден след посещение в двореца получава закодирано послание от нея…
Какъв ще бъде изборът на мъжа, станал заложник на дълга, и ще успее ли той да спаси Силия?
В каква посока ще поеме животът на Елизабет?

„Тайната порта“ разказва за политическите игри на големите империи, за тайни, които пази харемът, за ревност и приятелство — история в история, преплела съдбите на две жени от миналото и настоящето, които се стремят към истинската любов.
Информация за автора
Кейти Хикман е автор на седем успешни книги, включително два исторически бестселъра — „Courtesans“ и „Daughters of Britannia“. Последните й творби са „Тайната порта“ и „The Pindar Diamond“, първата и втората част от трилогия. Третата част „Winter’s Tale“ е предвидена за издаване през 2015 г. Книгите й са преведени на над двайсет езика. Кейти Хикман живее в Лондон с двете си деца и съпруга си, философа А. К. Грейлинг.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Aviary Gate (The Aviary Gate #1)
by Katie Hickman
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Източници
http://www.bg.cobiss.net
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2