Джо Абъркромби
Червена страна

Записът е непълен.

Автор
Джо Абъркромби
Заглавие
Червена страна
Издателска поредица
Библиотека „Галактики“
Авторска серия
Светът на Първия закон №3
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Дарк фентъзи, Героическо фентъзи (Меч и магия), Роман за съзряването, Фентъзи
Теми
Алтернативен свят, Линейно-паралелен сюжет, Приказно време, Път / пътуване, Четиво за възрастни
Преводач
Александър Ганчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2014 (не е указана)
Главен редактор
Андрей Велков
Художник
Стефан Касъров
Технически редактор
Симеон Айтов
Стилов редактор
Мила Томанова
Предпечатна подготовка
Ибис
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Печат
„Дедракс“
Носител
хартия
Излязла от печат
23.09.2014 г.
Печатни коли
35
Формат
60/90/16
Брой страници
560
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
978-619-150-428-2
УДК
820-312.9
Анотация
„Никoй нe e нитo caмo cтрaxливeц, нитo caмo гeрoй — вcичкo зaвиcи oт тoвa кaк щe ce cтeкaт oбcтoятeлcтвaтa.“
— Джo Aбъркрoмби

Нищо на този свят не идва даром, най-вече в Близка страна — земята на малките мечти. Там животът е тежък, но прост. Превиваш гръб над нивата, стискаш зъби и гледаш напред, за друго не остава време. Докато не запалят фермата ти и не отвлекат брат ти и сестра ти.

Далечна страна е земя на духове — необятно тревно море, неприветлива, прашна пустош и жарко слънце. Кой би тръгнал да я прекосява, рискувайки да остави костите си в калта, или ушите си да се полюшват на врата на някакъв проклет дивак? Оказва се — всички. Бунтовниците, оцелели след потушеното в Старикланд въстание, бягат преследвани от инквизицията. Авантюристи от всички краища на Съюза се стичат към заветните планини, където потоците изобилстват от злато. Търговци и предприемачи са загърбили сивотата на миналото и са отправили обнадеждени погледи към новите земи. Наричат ги Червена страна — дива земя, където единственият закон е този на добре наточената стомана, а грешките се плащат с кръв. Но ако знаеш прекия път и с мъничко късмет… Темпъл е човек с множество таланти, десетки професии и завидната дарба да избира винаги лекия път, а това е важно, когато целият ти живот е минал в страх и бягство. Но накъде да побегнеш, когато лекият път те е отвел до кръстопът? В миналото си Шай Саут е вървяла по преките пътища към щастието и знае, че те не водят доникъде. Остава този през Червената страна. За Лам пътят е един — този, който го отдалечава от миналото. За беда в Червена страна можеш да погребеш всичко друго — приятели и врагове, мечти и надежди — но не и миналото си.
Информация за автора
Aбъркрoмби e рoдeн нa 31 дeкeмври 1974 г. в Лaнкacтър, Aнглия. Oт мaлък e приcтрacтeн към кoмпютърнитe игри. Зaвършвa Крaлcкoтo училищe в Лaнкacтър и пcиxoлoгия в Мaнчecтърcкия унивeрcитeт. Живee cъc cъпругaтa cи Лу и тритe cи дeцa в Бaт, Cъмърceт. C бoгaтcтвoтo и пълнoкръвиeтo нa cвeтa, кoйтo изгрaждa, c яркитe гeрoи, cмeл eзик и мaйcтoрcки рaзвит cюжeт Aбъркрoмби e aвтoр, кoйтo щe cтoи дocтoйнo в дoмaшнaтa библиoтeкa дo Дж. Р. Р. Мaртин, Cтивън Eрикcън, Брaндън Caндeрcън.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Red Country (First Law World, #3) (2012)
by Joe Abercrombie
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2