Даниъл Силва
Черната вдовица

Автор
Даниъл Силва
Заглавие
Черната вдовица
Издателска поредица
Мегаселър
Авторска серия
Габриел Алон №16
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Шпионски трилър
Преводач
Елена Кодинова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Отговорен редактор
Ивелина Балтова
Стилов редактор
Красимир Димовски
Коректор
Недялка Георгиева
Оформление на корица
Георги Станков
Компютърна обработка
Ана Цанкова
Издател
ИК „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
„Алианс принт“ ЕООД, София
Носител
хартия
Излязла от печат
10.08.2017
Печатни коли
29
Формат
84/108/32
Брой страници
464
Подвързия
мека
Цена
17,95 лв.
ISBN
978-954-26-1703-7
УДК
820(73)-312.4
Анотация
В деня на откриването на конференция срещу антисемитизма в парижкия квартал Маре избухва мощен взрив. Френските служби установяват, че атентатът е дело на „Ислямска държава“. Разпознат е и единият терорист — французойката от алжирски произход Сафия Бурихан, наричана Черната вдовица. Френското разузнаване се опитва да открие кой зъл гений стои зад атентата и скоро разполагат с едно прозвище — Саладин. Той обаче е неуловим като призрак: всички са чували за него, но никой не знае как изглежда и къде се намира.

Преди да оглави израелското разузнаване, Габриел Алон ще извърши последната си шпионска операция на терен. Той се включва в борбата срещу най-опасната терористична организация, преди да е нанесла поредния си удар. Алон решава да внедри агент в редиците й — красивата и смела Натали Мизрахи, която да се превърне в поредната черна вдовица. Опасната й мисия ще я отведе от неспокойните парижки предградия до Санторини, от бруталната действителност на новия халифат на „Ислямска държава“ до Вашингтон, където Саладин планира апокалиптичен акт на терор, който ще промени хода на историята.
Информация за автора
Даниъл Силва започва кариерата си като журналист в Сан Франциско. През 1987 г. е назначен за кореспондент на Близкия изток и пътува непрекъснато в района, за да отразява ирано-иракската война, терористичните актове и политическите конфликти. По това време се запознава с журналистката Джейми Ганджъл, която става негова съпруга. Връщайки се във Вашингтон, в продължение на 5 години Силва работи в новинарския екип на Си Ен Ен за програми като Часът за международна политика, Политиката отвътре, Светът днес и Най-важните новини. През 1993 г. се мести в токшоу и през 1994 г. започва работа върху първия си роман — Невероятният шпионин, който изненадва критиката и влиза в бестселъровите класации.
Силва и съпругата му имат десетгодишни близнаци и живеят в Джорджтаун, окръг Вашингтон. Силва напуска Си Ен Ен през юни 1997 г., за да се отдаде изцяло на творчеството си. В момента работи над деветия си роман. Даниъл Силва, по мнението и на критиката, и на читателите, е най-добрият представител на шпионския трилър и се нарежда до Джон льо Каре и Греъм Грийн.
Съдържание
Предговор . . . 9
Първа част. Рю де Розие . . . 11
Втора част. Една от нас . . . 147
Трета част. Краят на дните . . . 287
Четвърта част. Ръководителят . . . 421
Бележка на автора . . . 454
Благодарности . . . 459
За автора . . . 463
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Black Widow (Gabriel Allon, #16)
© 2016 by Daniel Silva
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2