Марина Фиорато
Венецианският договор

Автор
Марина Фиорато
Заглавие
Венецианският договор
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически роман
Теми
Венеция, Османска империя, Чума
Преводач
Антоанета Дончева-Стаматова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2013
Редактор
Анжела Кьосева
Художник
Иван Тодоров Домузчиев
Технически редактор
Ангел Йорданов
Коректор
Мария Тодорова
Предпечатна подготовка
Георги Иванов
Издател
Кръгозор
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. "Светослав Тертер” №2, ет. 2, ап. 4
Печат
Печат Експертпринт ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
1, 2013
Печатни коли
23,5
Формат
60/90/16
Брой страници
376
Подвързия
мека
Цена
18
ISBN
978-954-771-316-1
УДК
820-31
Анотация
Венеция, 1577
Кораб със смъртоносен товар на борда се промъква незабелязано във Венецианската лагуна. Мъж, по-скоро мъртъв, отколкото жив, е стоварен на брега и се отправя, клатушкайки се, към пиаца «Сан Марко». Той носи «подарък» за Венеция от Константинопол — отмъщението на султана за поражението му при Лепанто. След няколко дни градът вече е заразен от бубонна чума.
Дожът поръчва на архитекта Андреа Паладио да построи най-величествената църква в неговата кариера, за да измоли милост от Бог — спасението на Венеция. Но животът на самия Паладио също е изложен на опасност и за да бъде опазен жив, са необходими уменията на най-добрия лекар в града — доторе Анибале Казон.
От кораба слиза и още един пътник — младата и красива лекарка Фейра — довереничката на валиде султан. Тя напуска тайно Константинопол, за да предаде на дожа на Венеция информация, която може да спаси града и да промени хода на историята. Нейният кураж и познанията й по медицина ще я опазят жива, докато чумата опустошава Венеция, но дали ще успее да предаде посланието, което носи.
Съдбата среща Анибале и Фейра, която Паладио е взел под своя закрила. Независимо от своите различия, те обединяват знания и опит, за да лекуват хората… А може би и своите сърца.
На фона на чумата и приближаващата османска заплаха любовта и честта, медицината и архитектурата са истинските герои в тази завладяваща история, която среща Изтока и Запада.
Марина Фиорато остава вярна на стила си! Пластичен разказ за реални събития и хора. Чумата във Венеция е класически сюжет, поднесен с много изненади, една от които е историята на гениалния архитект Паладио.
Информация за автора
Марина Фиорато е родена в Манчестър и е наполовина венецианка, наполовина англичанка. Има степени по история от Оксфорд Юнивърсити и от университета във Венеция. Работила е като илюстратор, актриса и филмов критик. Правила е дизайна на турнетата на рок групи като U2 и Rolling Stones. Живее в Северен Лондон със съпруга, сина и дъщеря си. Това е петата й книга, издадена на български език.
Рекламни коментари
Новата книга на Марина Фиорато «Венецианският договор» е завладяваща история за срещата на Изтока и Запада, за любовта и честта, медицината и архитектурата.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Marina Fiorato
The Venetian Contract, 2012
Въведено от
maskara
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2