Милка Толедова, Любомира Христова, Пепа Запрянова
Музика 8. клас

Записът е непълен.

Автор
Милка Толедова, Любомира Христова, Пепа Запрянова
Заглавие
Музика 8. клас
Алтернативно заглавие
Музика за осми клас
Подзаглавие
общообразователна подготовка
Тип
Учебник
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Учебна литература
Теми
осми клас, музика
Художник
Киро Мавров
Рецензент
Христина Целова
Издател
„Изкуства“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
гр. София 1700, Студентски град ул. „Д-р Йордан Йосифов“ 8Б Телефон: 02/ 943 47 24, 02/ 943 47 85
Други полета
Предпечатна подготовка и графичен дизайн: Кирил Мавров

Дизайн на е-учебника: Венелин Николов
Носител
хартия
Подвързия
мека
Цена
8,40 лева
С илюстрации
да
ISBN
978-619-7243-28-4
Анотация
Учебникът е:

• създаден от действащи учители;
• апробиран в практиката;
• с достъпно и разбираемо съдържание;
• полиграфски и художествено издържан;
• съобразен с възрастовите особености и претенции на ученика;
• лесен и удобен за работа от учителя;
• иновативен по отношение на избор на музикални произведения за изпълнение и слушане;
• провокиращ интерес към явления и процеси в музикалното изкуство;
• разработен в съответствие с музикалните явления и нагласи на 21 век.

Работни листове за всяка тема, позволяващи изграждането на музикално портфолио за всеки ученик.

Музикалният диск съдържа песни за изпълнение, инструменталните им съпроводи и музикален материал за слушане. Фолклорните записи са направени с автентични музикални инструменти.

Предлагаме иновативна интерактивна платформа с учебните материали, лесна, достъпна за използване онлайн и офлайн. Е-учебникът позволява както фронтална работа с целия клас, така и индивидуална с всеки ученик.
Информация за автора
За авторите

Милка Толедова — преподавател в АМТИИ-Пловдив и диригент на Хора на Пловдивските момчета „Стефка Благоева“. Автор е на научни разработки и статии по проблемите на музикалното възпитание в условията на общообразователното училище, на рецензии за учебници по музика, ръководи студентски научни изследвания, участва в научни конференции, работи по проекти. С хора на Пловдивските момчета развива активна концертна дейност в страната и в чужбина, участва в оперни спектакли, в национални и международни музикални фестивали и конкурси.

Любомира Христова — завършила Висшия музикално-педагогически институт в град Пловдив със специалност „Музикална педагогика“. Работи като учител по музика във всички етапи и степени на общообразователното училище. В момента работи като учител по музика и заместник-директор по учебната дейност в ОУ „Екзарх Антим I“ град Пловдив, базов учител е към катедра „Музикална педагогика“ на ПУ „Паисий Хилендарски“. Притежава Първа квалификационна степен придобита в Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите — Стара Загора, сертификати за обучение към Майкрософт и Teacher.bg и за инструктор по базови и специфични компютърни умения към НПЦ, МОН. Участва и в работни групи на МОН за разработване на учебни програми по музика за прогимназиален и първи гимназиален етап на общообразователното училище.

Преподавателските ѝ интереси са насочени към прилагане на методики, свързани с информационно-комуникационните технологии и проектно-ориентираното обучение. Участва в семинари и национални конференции — „Учителят — новатор“ към проекта I*Teach на програмата Леонардо да Винчи в рамките на Третата балканска конференция по информатика на СУ „Климент Охридски“, „Училището — желана територия на ученика“, Конкурс за образователно — програмни продукти, СУ „Св. Климент Охридски“ — ДИУУ, гр. София и др.

През 2008 г. Любомира Христова е отличена с почетно отличие на МОН — „Неофит Рилски“, а през 2013 г. с Почетна значка на град Пловдив.

Пепа Запрянова — музикален педагог, старши учител по музика с присъдена Първа ПКС в Гимназия за романски езици „Г. Ст. Раковски“, гр. Бургас. Възпитаник е на СМУ „Добри Христов“ — гр. Варна, след което завършва музикална педагогика в АМТИИ, гр. Пловдив. Основател и диригент на народен хор „Трепетлика“ към ЦПЛР, гр. Бургас. Носител на престижни национални и международни награди: „Златна лира“ от Съюза на музикалните и танцови дейци, почетно отличие „Неофит Рилски“ на МОН и др.
Бележки
Частичен pdf файл с текст.
Въведено от
zelenkroki
Създадено на
Обновено на
Източници
https://izkustva.bg/music8.php
http://www.izkustva.net/muzika_8klas.html

Корици 1