Елизабет Костова
Земя на сенки

Автор
Елизабет Костова
Заглавие
Земя на сенки
Други автори
Пенчо Славейков (превод на цитат от "Антигона")
Тип
Роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Преводач
Надежда Розова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Редактор
Деница Колева
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Здравка Букова
Оформление на корица
Стефан Касъров
Предпечатна подготовка
„Ибис“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Инвестпрес“
Носител
хартия
Печатни коли
31
Формат
60×90/16
Брой страници
496
Цена
25,00
ISBN
978-619-02-0080-2
Анотация
„Земя на сенки“ съживява трагична история от недалечното минало на България и свързва континенти, поколения, хора и мирогледи в лиричен разказ за потресаваща злина, превъзмогната със силата на смелостта, човешкото благородство и състраданието.
Американката Александра Бойд идва в България — загадъчно и примамливо зелено петънце на картата на света, — поела по дирята на спомените и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат. Почти веднага след пристигането й в красивата европейска столица прищявка на съдбата поверява в ръцете й урната с праха на напълно непознат човек — Стоян Лазаров.
Александра се залавя да издири близките на Стоян и да им върне безценната реликва, но пътуването й ще постигне много повече — ще разбули човешки тайни, дълбоко заровени от деспотичен и компрометиран политически режим, ще изплете здрава мрежа от нови приятелства, ще изгради интригуващия облик на храбра страна, която се опитва да излезе изпод сянката на мъчителния си исторически опит.
По лъкатушния път на този изящен разказ Александра ще се помири със собственото си минало, ще се увери в благородната сила на човешката фантазия, мечти и несломим дух, ще намери покой и нова любов в равносметката от загубата.
Информация за автора
Елизабет Костова е написала романите „Историкът“ и „Крадци на лебеди“, които я нареждат сред безспорните автори на бестселъри в класациите на The New York Times. Нейни разкази, есета и стихотворения са публикувани в периодични издания и антологии като The Mississippi Review, Poets & Writers Magazine, The Best American Poetry, The Michigan Quarterly, Another Chicago Magazine. Възпитаничка е на Йейл и на Мичиганския университет, където печели наградата „Хопуд“ за роман в процес на писане. Преподавател в университетски програми и семинари по творческо писане.
Съосновател в България на фондация „Елизабет Костова“, която активно стимулира и подкрепя творческите усилия на писатели и преводачи на български и английски език.
www.elizabethkostova.com
www.ekf.bg
www.contemporarybulgarianwriters.com
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2