Артуро Перес-Реверте
Обсадата

Записът е непълен.

Автор
Артуро Перес-Реверте
Заглавие
Обсадата
Тип
роман
Националност
испанска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Преводач
Боряна Дукова
Език, от който е преведено
испански
Година на превод
2012
Редактор
Боряна Джанабетска
Редактор на издателството
ИК Еднорог
Редакционна колегия
ИК Еднорог
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
ИК Еднорог
Град на издателя
гр.София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
бул. Княз Дондуков 45
Други полета
„Това е най-сложният ми роман, едновременно криминален, романтичен и приключенски, роман за шпионаж, политика, наука, за загадки и за морето. Струва ми се, че «Обсадата» съдържа по нещо от всички мои романи.“

Артуро Перес-Ренорте
The Cult Magazine
Носител
хартия
Подвързия
мека
Цена
17,90
С илюстрации
да
ISBN
978-954-365-112-2
Анотация
Испания е прегазена от войските на Бонапарт, на престола в Мадрид седи узурпатор, а далеч край бреговете на Андалусия красивият, старинен и непокорен Кадис устоява на френската обсада. Не само постоянният обстрел тревожи покоя на хилядолетния град, претъпкан с войска и бежании — по улиците му периодично откриват трупове на млади момичета, бичувани зверски до смърт. Дали злодеянията на садистичния убиец имат някаква връзка със затягащия се обръч на обсадата — това е само един от въпросите, които си задава полицейският комисар Тисон, когато започва своята шахматна партия със смъртта.
Съдбата мести много фигури по шахматната дъска на Кадис — красива и самотна наследница на богата търговска фамилия, беден и разочарован от съдбата корсар, който залага на карта живота си в името на една невъзможна страст, политици, офицери, ясновидки, аристократи и корумпирани полицаи. Под артилерийски огън, във вихъра на морски битки и сред танца на сенките в старинния град се решава съдбата на една страна, докато изтерзаният от собствените си демони полицейски комисар преследва неумолимо убиеца с железния бич.
Информация за автора
Артуро Перес-Реверте, е един от найчетените и превеждани испански писатели, е роден в Картахена през 1951 г. Завършва журналистика и политология, след дълга и успешна кариера на военен кореспондент в повечето горещи точки на планетатат се посвещава изцяло на литературата. Книгите му са продадени в над 15 милиона тираж, преведени са на 35 езика. Голяма част от произведенията му са екразнизирани — „Фламандският майстор“, „Морската карта“, „Учителят по фехтовка“, „Приключенията на капитан Алатристе“, „Деветата порта“, „Кралицата на юга“. Лауреат е на множество литературни награди — Голямата награда на Франция за криминална литература; наградата „Дан Моне“ за европейска литература; италианската награда „Валомброза — Грегор фон Резори“ за най-добър чуждестранен роман; кавалер е на френския орден на литературата и изкуствата, а през 2003 г. за заслугите си към испанската литература е избран за член на Кралската академия на Испания.
Въведено от
plqsak
Създадено на
Обновено на
Промени

Корици 3