Кейти Хикман
Диамантът на Венеция

Автор
Кейти Хикман
Заглавие
Диамантът на Венеция
Авторска серия
Тайната порта №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически роман
Теми
Векът на Просвещението (XVIII в.)
Преводач
Антоанета Антонова Дончева-Стаматова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2015
Технически редактор
Ангел Йорданов
Коректор
Анжела Кьосева, Ваня Григорова
Оформление на корица
ИК „Кръгозор“
Предпечатна подготовка
Георги Иванов
Издател
ИК „Кръгозор“
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
ул. „Светослав Тертер“ 2
Печат
„Експертпринт“, София
Носител
хартия
Излязла от печат
06.07.2015 г.
Печатни коли
19,5
Формат
60/90/16
Брой страници
312
Подвързия
мека
Цена
16,00 лв.
ISBN
978-954-771-344-4
УДК
820-311.6
Анотация
„Синевата на султана“. Никога на този свят не е имало диамант като този… той притежава много сили — ако е даден доброволно, предоставя огромна защита на приносителя си, на добрия човек прави големи добрини и сбъдва желанието на сърцето на този, който го притежава.

Венеция, 1604 г.
Из средите на комарджиите и куртизанките в града плъзват слухове за рядък и безценен диамант, дошъл от Константинопол. Търговецът Пол Пиндар е убеден, че има връзка между скъпоценния камък и съдбата на изчезналата му годеница Силия Лампри. А единственото желание на Пол е да намери своята любима! Обсебен от тайнствения диамант, той успява да си осигури място в игра на карти с високи залози и награда — „Синевата на Султана“, като пренебрегва предупрежденията за опасност на своя служител Джон Карю и на куртизанката Констанца.
В богат манастир на един от островите във венецианската лагуна сестра Анета, новопостъпила монахиня, е единствената, която е виждала „Синевата на султана“ и знае как се е озовал във Венеция. Един ден тя се сблъсква с Джон Карю, който обича да съблазнява млади монахини и тайно ги посещава в килиите им. В негово лице Анета вижда човек, който може да я отведе до Пол, за да изпълни тя последното желание на приятелката си Силия, а Карю открива в манастира повече от това, което е очаквал…

Хикман продължава историята, започната в „Тайната порта“, с ярки, изпълнени с живот, описания и умело преплетени сюжетни линии. Действието води от куртизански покои до тайни игрални зали във Венеция, от султанския харем до уединен манастир, по следите на пътуваща трупа акробати и носена от тях неподозирана тайна.

История за порок и хазарт, за алчност и благородство и за любовта, която преодолява всички препятствия — дори и смъртта…
Информация за автора
Кейти Хикман е автор на седем успешни книги, включително два исторически бестселъра — Courtesans и Daughters of Britannia. Последните й творби са Тайната порта и Диамантът на Венеция, първа и втора част от трилогия, развиваща се в края на XVI и началото на XVII век. Книгите й са преведени на над двайсет езика. Кейти Хикман живее в Лондон с двете си деца и съпруга си, философа А.К. Грейлинг.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Katie Hickman
The Aviary Gate:
2. The Pindar Diamond (2010)
Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2