Трейси Мак, Майкъл Ситрин
Падането на Шеметните Залинда • Досие № 1

Автор
Трейси Мак, Майкъл Ситрин
Заглавие
Падането на Шеметните Залинда
Заглавие на том
Досие № 1
Издателска поредица
Шерлок Холмс и отрядът от улица „Бейкър“ №1
Тип
роман
Език
български
Категория
Криминална проза
Жанр
Романи и повести за деца
Теми
Четиво за тийнейджъри (юноши)
Преводач
Владимир Молев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2008
Художник на илюстрациите
Грег Рут
Издател
Егмонт България
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Адрес на издателя
ул. „Христо Белчев“ 21
Печат
ФолиАрт
Носител
хартия
Брой страници
272
Подвързия
мека
Цена
9,90 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-954-27-0093-7
УДК
820(73)-93-312.4
Анотация
За Шерлок Холмс е писано много. Всъщност общо петдесет и шест разказа и четири романа, разкриващи много подробно всичките му приключения. Сътворил ги е неговият приятел и биограф доктор Джон Уотсън. Но макар тези истории да са доста забавни, трябва да кажем, че те не са съвсем точни.

Всеки, който е достатъчно осведомен за господин Холмс, знае, че той не е работил сам: една банда от бездомни момчета, наречена Отрядът от улица „Бейкър“, са му помагали да разкрива престъпления. Не ви ли се иска да се запознаете с тях?

Преди да разгърнете тази книга — длъжен съм да ви предупредя, че ще се озовете в свят, пълен със смърт и опасности, с измама и алчност, в свят, в който злото често надвива доброто. Това четиво не е за страхливци и слабаци. Надявам се да намерите достатъчно смелост, за да не му обърнете гръб още сега.

И така, в един мрачен есенен ден Отрядът получава нова задача от Холмс. Знаменитата трупа въжеиграчи „Шеметните Залинда“ загиват по време на изпълнение на акробатичния си номер. Инспектор Лестрейд от лондонската полиция е убеден, че това е нещастен случай. След кратък оглед на местопрестъплението обаче Шерлок Холмс открива неоспорими доказателства, че става дума за убийство, а вероятно нещата се простират и много по-надалеч…

Това е Досие № 1 от богатата колекция на Шерлок Холмс и Отряда от улица „Бейкър“. Освен всички подробности около разплитането на сложния криминален случай, в него има безценна информация за изкуството на предрешаването, указания за създаване и използване на таен език, както и изключително полезни знания по история, но преди всичко блестяща интрига.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Fall of the Amazing Zalindas (Sherlock Holmes and the Baker Street Irregulars #1)
© 2006 by Tracy Mack, Michael Citrin
Въведено от
monstergodness
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 0