Даниел Трусони
Ангелология

Автор
Даниел Трусони
Заглавие
Ангелология
Авторска серия
Ангелология №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
фентъзи
Преводач
Юлия Бучкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2010
Редактор
Огняна Иванова
Отговорен редактор
Иванка Томова
Технически редактор
Божидар Стоянов
Оформление на корица
Любомир Пенов
Предпечатна подготовка
Мирослав Стоянов
Издател
Сиела софт енд паблишинг АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
1510 София, бул.Владимир Вазов №9
Печат
Мултипринт ООД
Носител
хартия
Печатни коли
35.5
Формат
60/90/16
Брой страници
568
Подвързия
мека
Цена
18.00лв.
ISBN
978-954-28-0673-8
Анотация
Това е новият роман на Даниел Трусони АНГЕЛОЛОГИЯ, който по необятността на литературната фантазия се родее с “Името на розата”, “Ангели и демони” и “Историкът”.

Когато паднали ангели влязат в безбожен съюз с човеци и създадат потомство, следват събития толкова непредсказуеми, разтърсващи и драматични за целия свят, че искаме на всяка цена да проследим докрай развитието им.
Даниел Трусони прави голям пробивв художествената литература с епоса, който съчетава богата митология в стила на Шифърът на Леонардо. Борбата между доброто и злото се случва не в Небесата, а тук на Земята. Главният герой е много нетипичен образ – сестра Еванжелин е 23-годишна монахиня в манастира „Св. Роза“, намиращ се в близост до Ню Йорк. Докато изпълнява своята работа, младата монахиня попада на изгубена кореспонденция между Абигейл Рокфелер и игуменката, основала манастира. Кореспонденцията е по повод разкритие, направено през 1943 година в Родопите.

Това е една амбициозна приключенска история с достатъчно литературна тежест и религиозно-философски плам да задоволи всеки, способен да разгърне своето въображение.
Рекламни коментари
Световните медии за книгата:

„Спиращо дъха въображение…Веднъж влезли в света на завладяващата Ангеология…ще си кажете „Вампири- кой изобщо го интересуват”

Списание People

„Елегантно амбициозен трилър, в който знанието не напуска тайните подземни места, старите библиотеки, непознатите артефакти, белязани от жанра на Името на розата, през Ангели и демони до Историкът. Ангелология е богата на илюзии, пъстра, жива, готова за големия екран история, с млада, но адаптивна героиня, с подъл и зловещ герой. Чувствена и интелигентна, Ангелология е изключително ерудиран трилър – повече Умберто Еко отколкото Дан Браун, но без излишна сантименталност и без религиозна тежест.
Този разказ е единственият възможен начин, по който заедно могат да бъдат поднесени ангелите от Библията, митът за Орфей, българска география, средновековни монаси, монахини, митология. И само по какъв блестящ начин това е направено.“
Ню Йорк Таймс Бук Ривю

„Ангелология е всичко, от което читателят има нужда… умен, забързан трилър, със силно усещане за място и герои, които са емоционални, обнадеждаващи, способни, с достатъчна доза историчност… Удоволствие от началото до края… Тази книга е забележително постижение.“
Кейт Мос, автор на Лабиринт и Гробница
„Богато на детайли, брилянтно замислено произведение, което отваря златна врата към друг свят, дори още по-привлекателно, към друго измерение“
Линкълн Чайлд
Съдържание
Първата сфера / 11–161
Втората сфера / 163–324
Третата сфера / 325–463
Небесният хор / 465-566
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Angelology (Angelology #1)
Copyright by Danielle Trussoni, 2010
Viking Press
Въведено от
taniya
Създадено на
Обновено на
Източници
http://ciela.bg/books/book/angelologiia/681
http://www.goodreads.com/author/show/43393.Danielle_Trussoni
Връзки в Мрежата
Блогове
Промени

Корици 2