Бернар Вербер
Ние, боговете

Записът е непълен.

Автор
Бернар Вербер
Заглавие
Ние, боговете
Авторска серия
Цикълът на боговете №1
Тип
роман
Националност
френкса
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фантастика
Преводач
Георги Ангелов
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
2011
Редактор
Росица Златанова
Коректор
Соня Илиева
Оформление на корица
Стефан Касъров
Издател
„Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ 36
Носител
хартия
Формат
20×13
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
19,00 лн.
ISBN
978-954-529-933-9
Анотация
Някъде далече, много далече има един остров, наричан от своите обитатели Еден. Там, на върха на високото плато, е кацнал град — Олимпия. В сърцето му е разположена странна институция — Школа за богове. В него преподават дванайсете олимпийски богове, натоварени да обучават своите ученици в изкуството да се управляват хората, за да им бъде вдъхнато желание да оцеляват, да строят градове, да воюват, да измислят религии или да издигат своето ниво на съзнание.

Новият випуск? Сто четиридесет и четирима кандидат-богове на земните народи, сред които Мерилин Монро, Анри Матис, Мата Хари, Франсоа Рабле… Но животът на Еден не е рай. Един ученик се опитва да убие себеподобните си, друг се влюбва в най-прелъстителната преподавателка — Афродита — богинята на любовта, а всички се питат каква е онази светлина на върха на планината, която като че ли ги наблюдава…

„Ние, боговете“ е първата част от трилогията „Цикълът на боговете“ от вече добре известния на българския читател френски писател: Бернар Вербер. Героят отново е Микаел Пенсон, който, след като беше човек в „Танатонавтите“, а после ангел в „Империята на ангелите“, сега е станал „бог чирак“.
Информация за автора
Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“. През 1991 г. издава романа „Мравките“, с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“. Вербер е автор и на трилогията „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“.
Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Bernard Werber, Nous les dieux, 2004
Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства

Корици 1