Шърли Маклейн
Паметта на душата

Автор
Шърли Маклейн
Заглавие
Паметта на душата
Тип
мемоари/спомени
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Мемоари
Жанр
Мемоари, Автобиография
Теми
Езотерика
Преводач
Здравка Славянова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2008 (не е указана)
Редактор
Димитрина Кондева
Технически редактор
Людмил Томов
Оформление на корица
Николай Пекарев
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2008, 2011
Печат
„Инвестпрес“ АД — София
Други полета
Празни страници: 2, 6 и 292.
Носител
хартия
Печатни коли
18,5
Формат
84×108/32
Брой страници
296
Подвързия
мека
Цена
12,90 лв.
ISBN
978-954-769-171-1
УДК
820(73)-96
Анотация
Откакто се помня, все задавам въпроси… Кое е истинско? Кое е скрито? Какво представлява съзидателната сила, кои сме ние, как сме се озовали тук и накъде вървим?
Настоящата книга се базира на много проучвания, които не съм извършила сама, защото и други хора са не по-малко любопитни от мен.
Вече съм на възраст, когато все повече се замислям за продължителността на живота и връзката между съзнание, тяло и дух.
Винаги съм чувствала, че не сме сами в космоса, и по-нататък ще изложа това мое интуитивно усещане, ще ви представя и достоверни доказателства в подкрепа на убеждението си. Уважавани хора хвърлят светлина по въпроса, както ще се уверите сами.
Преди всичко ще споделя и анализирам наученото от мен за връзката ни с онова, което наричам „Божествен извор“: Бога в нас и извън нас. Интересува ме какво представлява Бог и кои са били „боговете“.
През по-голямата част от съзнателния си живот съм се стремила да се образовам по отношение на истините, които обикновено не ни се преподават и които не сме готови да прозрем. Имала съм щастието да пътувам по света и да потърся в много култури отговори на тези мистични, но всъщност чисто практически въпроси. Разполагам с огромен изследователски материал, който съм проучила. Той ми помага да не се чувствам самотна в духовните търсения, които повечето хора не смеят да предприемат.

В тази мъдра и изпълнена с интригуващи факти книга голямата актриса Шърли Маклейн, авторка на „Камино“, „Моята щастлива звезда“ и още много световни бестселъри, обсъжда десетки вълнуващи човечеството теми — от алтернативната медицина и здравословното хранене до пътя и паметта на душите ни — вечния въпрос какво става с нас след смъртта. Нейната дълбоко емоционална проза хвърля мост между видимото и невидимото, между нашия всекидневен свят и загадките на необятната вселена.
Информация за автора
Шърли Маклейн Бийти (на английски: Shirley MacLean Beaty) е американска театрална и киноактриса повече от 50 години, носителка на Оскар, известна не само като киноактриса, но и като авторка на автобиографични книги. Тя е по-голямата сестра на Уорън Бийти.
Като малка мечтае да стане балерина. Отдава се на балета и танците, но след време решава, че това не е за нея и се отдава на актьорското айстрорсво. Първият и? филм е „Проблемът с Хари“ на Алфред Хичкок, през 1960 г. снима „Апартаментът“ с Джак Лемън.

Известна активистка на Демократическата партия , близка на клана Кенеди. Понастоящем живее в Санта Фе, Ню Мексико.
Бележки
Книгата е издадена през 2008 г. Има допечатка през 2011 г.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Sage-ing While Age-ing (2007)
by Shirley Maclaine
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2