Елис Шуман
Бургаската афера

Автор
Елис Шуман
Заглавие
Бургаската афера
Тип
роман
Националност
израелска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Мафиотски/Гангстерски трилър, Полицейско криминале
Теми
XXI век, Линеен сюжет с отклонения, Мафия и организирана престъпност, Световен тероризъм, Съвест и разкаяние (изкупление), Четиво за възрастни
Преводач
Пламен Кирилов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2016
Редактор
Станимир Цветков
Отговорен редактор
Димитър Николов
Коректор
Станимир Цветков
Оформление на корица
Дамян Дамянов
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
„Сиела Норма“ АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
бул. „Владимир Вазов“ 9
Печат
Печатна база „Сиела“
Носител
хартия
Печатни коли
19,5
Формат
60/90/16
Брой страници
312
Подвързия
мека
Цена
14 лв.
ISBN
978-954-28-2059-8
УДК
820(569.4)-31
Анотация
На 18 юли 2012 г. атентатор взривява автобус, пълен с израелски граждани, на летището в Бургас. Българските и израелски тайни служби започват съвместно разследване, което продължава и до днес. Подозренията падат върху ливанската шиитска организация Хизбула, но нейната вина все още не е доказана.
Израелският писател Елис Шуман е посветил на атентата и последвалото разследване своя втори роман „Бургаската афера“. В него действието се развива малко след терористичния акт. Служителят на ДАНС Бойко Станчев и агентът на Мосад Аяла Навон тръгват по следата на предполагаемите поръчители на атентата. Разследването им обаче е възпрепятствано, защото от миналото на Бойко изскача друг, също толкова опасен враг. Мафиот, държащ трафика на женска плът по Черноморието, се опитва да си отмъсти на агента на ДАНС, че го е вкарал зад решетките.
Започва преследване, чиято кулминация е опит за терористичен атентат в сърцето на София. Авторът Елис Шуман преплита реални факти от разследването с няколко измислени сюжетни линии, за да предложи на читатели един напрегнат и интригуващ трилър, в който участват български гангстери, арабски терористи, подкупни ченгета и смели агенти на тайните служби.
Информация за автора
Елис Шуман е роден в САЩ, но работи в Израел. От 2009 до 2010 г. той живее в България и толкова се впечатлява от страната, че това е втората негова книга, посветена на нея, след като през 2013 г. той издаде романа „Долината на траките“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Burgas Affair
© Ellis Shuman, 2016
Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на
Промени
Чужди рафтове

Корици 2