Марина Фиорато
Дамата с червения мундир

Автор
Марина Фиорато
Заглавие
Дамата с червения мундир
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Исторически роман, Любовен роман
Преводач
Антоанета Дончева-Стаматова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2015
Технически редактор
Ангел Йорданов
Коректор
Мария Тодорова
Оформление на корица
Габриела Стайкова Стайкова
Предпечатна подготовка
Георги Иванов
Издател
Кръгозор
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
София, ул. „Светослав Тертер“ 2
Печат
Експертпринт ЕООД, София
Носител
хартия
Печатни коли
27
Формат
60/90/16
Брой страници
432
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-771-354-3
Анотация
САБЯТА
Дъблин, 1702 г.
Приключението на Кит започва през една обикновена вечер в нейната бирария в Дъблин, когато съпругът й изчезва. Оказва се, че спешно е бил извикан в армията. Започнала е Войната за испанското наследство.
Кит решава да последва съпруга си. Авантюристичният й дух я кара да се преобрази като мъж и да постъпи доброволец в армията. Отрязва прекрасните си червени коси, облича военния мундир и влиза смело в един непознат за нея мъжки свят. За да не бъде разкрита и да оцелее, тя уверено се държи като мъж и успява да заблуди всички, а в битките, в които рискува живота си, Кит си създава както приятели, така и врагове. Особено силна е връзката с командира й — благородния капитан Рос, който обучава и покровителства младия войник. Тя усеща, че все по-често образът на Рос започва да измества този на съпруга й, когато неочаквано попада на следа, която ще я отведе до мъжа й…
ВЕТРИЛОТО
Венеция, след една година
Кит е принудена да напусне полка, за да не бъде разкрита. Сваля мундира и отново облича роклята. Но за нея това не е краят на войната. Коварният херцог на Ормонд я наема да шпионира французите и тя попада в ежедневие, изпълнено с политически игри, заговори и клевети. Херцогът я учи как да оцелява в битките, водени в балните зали и салоните, където вместо куршуми използват думи. В един момент Кит осъзнава, че животът й е в по-голяма опасност, отколкото на бойното поле.
Ще успее ли някой да я спаси от капана, в който е попаднала?

Животът на една действителна личност — силната, несломима и обаятелна Кит Кавана, пресъздаден от Марина Фиорато във вълнуваща история за чест и коварство, за битки и любов.
Информация за автора
Марина Фиорато е родена в Манчестър и е наполовина венецианка, наполовина англичанка. Има научни степени по история от Оксфорд Юнивърсити и от университета във Венеция. Работила е като илюстратор, актриса и филмов критик. Правила е дизайна на турнетата на рок групи като U2 и Rolling Stones. Това е седмата й книга, издадена на български език, след: „Стъкларят от Мурано“, „Тайната на Ботичели“, „Мадоната на бадемите“, „Дъщерята на Сиена“, „Венецианският договор“ и „Беатриче и Бенедикт“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Marina Fiorato, 2015
KIT
First Published in Great Britain in 2015
by Hodder & Stoughton An Hachette UK comoany
Въведено от
in82qh
Създадено на
Обновено на
Промени

Корици 2