Майкъл Скот
Вещерът

Автор
Майкъл Скот
Заглавие
Вещерът
Издателска поредица
Тайните на безсмъртния Никола Фламел №5
Авторска серия
Тайните на безсмъртния Никола Фламел №5
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Преводач
Иван Иванов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2011
Отговорен редактор
Ивелина Балтова
Коректор
Юлиана Василева
Компютърна обработка
Ана Цанкова
Издател
ИК „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
„Полиграфюг“ АД, Хасково
Носител
хартия
Печатни коли
19
Формат
60/84/16
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
11,95
ISBN
978-954-26-1043-4
Анотация
Състарен и омаломощен, Никола Фламел усеща, че краят наближава. На двамата с Пернел им остава само един ден живот. Алхимикът влива последните си сили в проследяването на Джош до сърцето на Сан Франциско, дълбоко в леговището на доктор Джон Дий.
Семейство Фламел и Софи гледат с ужас как Джош — тяхната последна надежда да сразят Тъмните древни и да опазят света — взема страната на Дий и неговата смъртоносна сподвижница Вирджиния Деър.
Девата воин Скати, Жана д’Арк и съпругът й Сен Жермен, сарацинският рицар Паламед и безсмъртният Уилям Шекспир се озовават на Дану Талис преди десет хиляди години. Сенкоцарството, в което попадат, е далеч по-опасно, отколкото предполагат. За да оцелее съвременният свят, те трябва да унищожат древния остров, известен в митологията като изгубения град Атлантида. В противен случай милиарди животи в този свят и безбройните сенкоцарства ще бъдат погубени.
Обявен за изменник заради многобройните си провали, Дий жадува за мъст. Тъмните древни се нуждаят от вещер, който да спре английския магьосник, преди да е разрушил всичко.
Информация за автора
Майкъл Скот е ирландски автор на фентъзи, научна фантастика, хоръра и фолклора. Експерт в митологията и фолклора. Живее и пише в Дъблин, където завърши поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел“. Първите пет книги от поредицата — „Алхимикът“, „Магьосникът“ , „Вълшебницата“ , „Некромантът“, „Вещерът“ и „Чародейката“ постигат голям успех.
През 2012 г. Майкъл Скот е обявен за най-добрия фентъзи автор за поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел“. Той печели голямата награда в оспорвана битка с Брандън Сандерсън, Деймиън Дибън, Джеймс Ролинс, Касандра Клеър и Скот Уестърфийлд.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Michael Scott
Secrets of the Immortal Nicholas Flamel
5. The Warlock (2011)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
https://www.fantasticfiction.com/s/michael-scott/
Връзки в Мрежата
Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2