Марина Фиорато
Дъщерята на Сиена

Автор
Марина Фиорато
Заглавие
Дъщерята на Сиена
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Антоанета Дончева-Стаматова
Редактор
Анжела Кьосева
Технически редактор
Ангел Йорданов
Коректор
Мария Тодорова
Оформление на корица
Иван Тодоров Домузчиев
Предпечатна подготовка
Георги Иванов
Издател
ИК Кръгозор
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. „Светослав Тертер“ 2
Печат
УП „Св. Климент Охридски“
Носител
хартия
Формат
60/90/16
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
14,00
ISBN
978-954-771-302-4
Анотация
Навечерието на Палиото… конното надбягване, което се провежда два пъти в годината на Пиаца дел Кампо. Година планиране, десетима ездачи, три обиколки на площада — и всичко свършва в един-единствен миг. Но този път залогът е огромен…
За Виоланте де Медичи, принцеса на Тоскана и управителка на Сиена, надбягването бележи началото на нов период — да спре насилието в града. И да положи основите на нови, по-справедливи закони.
За Пиа, от рода на Толомеите, далечна потомка на Клеопатра и най-красивата жена в Сиена, Палиото е последната надежда да избегне принудителния брак с жестокия наследник на водача на квартала на Орлите.
За Деветимата — групата заговорници от най-богатите и знатни родове на Сиена, надбягванията са начин да завземат властта над града…
Зазвучават тромпетите. И на пиацата се появява красив непознат конник, облечен в цветовете на квартала на Кулата. Неочакваната му постъпка по време на първото Палио за годината може да промени не само живота на Пиа и Виоланте, но и съдбата на династията на Медичите…
Информация за автора
Марина Фиорато е родена в Манчестър и е наполовина венецианка, наполовина англичанка. Има степени по история от Оксфорд Юнивърсити и от университета във Венеция. Работила е като илюстратор, актриса и филмов критик. Правила е дизайна на турнетата на рок групи като U2 и Rolling Stones. Живее в Северен Пондри със съпруга, сина и дъщеря си. Това е четвъртата й книга, издадена на български език.
Рекламни коментари
Сияещ от цветове и богат на исторически детайли, романът „Дъщерята на Сиена“ разказва за честта и предателството, за превратностите на съдбата, за смелостта и за силата на любовта.
„Дъщерята на Сиена“ е номиниран за Най-добър исторически роман на годината от RONA (Асоциацията на романтичните писатели).
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Корици 2