Вал Макдърмид
Абатството Нортангър

Автор
Вал Макдърмид
Заглавие
Абатството Нортангър
Авторска серия
Проект „Остин“ №2
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Боряна Джанабетска
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2015
Редактор
Десислава Райкова
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
бул. „Княз Дондуков“ 45
Печатница
„Инвестпрес“ АД, София, ул. „Шаварски път“ №3
Носител
хартия
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
15,00
Анотация
„Обичам да си представям, че съществува някаква паралелна вселена, в която Джейн Остин си връща, пресъздавайки по своему Тони Хил и Карол Джордан.“
Вал Макдърмид
Джейн Остин през погледа на кралицата на трилъра Вал Макдърмид. Подгответе се за един много различен вариант на „Абатството Нортангър“, първата книга от „Проекта Остин“, в който именити британски автори обединяват талантите си в модерни интерпретации на вечните, обичани романи на познавачката на женските сърца.
Седемнайсетгодишната Кат Морланд живее затворено сред семейството си в едно селце в Дорсет, далеч от романтиката и вълненията, за които копнее. И когато заможните им съседи канят Кат да отиде с тях на фестивала на изкуствата в Единбург, тя е сигурна, че за нея това е начало на вълнуващи приключения.
Неопитното, романтично момиче е увлечено в един постоянен празник — нови приятели и приятелки, танци, театрални постановки, вихърът от събития на фестивала в Единбург. Появата на красивия, но загадъчен Хенри Тилни осигурява и романтичната страст, която Кат е виждала в мечтите си.
Но не всичко е такова, каквото изглежда. Истински ли са новите приятелства? Какво се крие зад очарователната фасада на изисканото семейство Тилни, каква
тайна лежи спотаена в мрачната грамада на тяхното семейно имение, абатството Нортангър?
Недоразумения, интриги и злонамереност, както и собствената й наивност поставят спънки по пътя на Кат към голямата любов.
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници Разни

Корици 2