Питър Мей
Шахматните фигури

Автор
Питър Мей
Заглавие
Шахматните фигури
Авторска серия
Трилогия за остров Луис №3
Тип
роман
Националност
британска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Деян Кючуков
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Художник
Росен Дуков
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Здравка Славянова
Предпечатна подготовка
„Пре Принт БГ“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Инвестпрес“
Носител
хартия
Излязла от печат
19 май 2017
Печатни коли
20,50
Формат
84×108/32
Брой страници
328
Подвързия
мека
Цена
18,00
ISBN
978-619-02-0016-1
Анотация
Третата, завършваща част от поредицата сблъсква Фин Маклауд с отдавна забравени призраци от миналото. Като шеф на охраната на голямо частно имение на острова бившият полицай е натоварен с разследването на бракониерството в района, което придобива застрашителни размери. Работата му го отвежда при Уистлър Макаскил, близък негов приятел от тийнейджърските години и… пазител на дълго прикривана тайна.
Срещата придобива неочакван и зловещ развой и докато Фин се опитва да събере парчетата от миналото, разбира, че разкриването на истината ще разруши бъдещето.
Трите книги може да бъдат четени като самостоятелни романи, но кумулативният им ефект е по-мощен — характерите на героите добиват пълнокръвни очертания, а историята и фолклорът на Хебридските острови, неизменна част и от тази книга, ни потапят в дълбините на това загадъчно място.
Информация за автора
Питър Мей (р. 1951 г.) е шотландски писател и сценарист. Книгите му се продават в милионни тиражи във Великобритания и по света. Трилогията за остров Луис му носи редица награди за литература в Европа и Америка.
„Черната къща“ — първата част от поредицата — която излиза най-напред във Франция, е определена от вестник „Юманите“ като „шедьовър“. Тя му спечелва няколко отличия, сред които Наградата на френските читателите „Сезам“ за най-добър криминален роман за 2011 година, „Книга на годината“ 2011 на британския сайт за криминална литература и трилъри Crime Thriller Hound, както и американската награда „Бари“ за криминален роман на годината за 2013-та.
Рекламни коментари
„Въпреки че ни е трудно да се сбогуваме с Фин, можем да поздравим Мей за това, че се придържа към представата си за идеално изградена трилогия“.
Индипендънт
Бележки
сканиране: dave
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Peter May
The Chessmen (2012)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Разни

Корици 2