С. Дж. Редуайн
Кралицата в сянка

Автор
С. Дж. Редуайн
Заглавие
Кралицата в сянка
Авторска серия
Рейвънспайър №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
приказка
Преводач
Маргарита Терзиева
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Илияна Бенова-Бени
Коректор
Милена Каменова
Предпечатна подготовка
Божидар Стоянов
Издател
Алма
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2017
Печат
ФолиАрт
Носител
хартия
Печатни коли
23
Формат
60×90/16
Брой страници
368
Подвързия
мека
Цена
18,00 лв.
ISBN
978-619-214-007-6
Анотация
Само Редуайн може да ви разкаже приказката за Снежанка с елементи на ужас и романтика. А когато погледнете ябълка, умът ви ще ви отпраща към кралство, потопено в тъмна магия…

Преди девет години принцеса Лорелай бяга от двореца в Рейвънспайър, след като нейната мащеха Ирина е използвала тъмна магия, за да убие баща й и да завладее трона. Народът тъне в глад и нищета, а земята е загубила плодородието си заради заклинанията на новата кралица. Сега 17-годишното момиче и по-малкият й брат Лео се скитат и укриват, като се опитват да помагат на хората, ограбвайки фургони и хамбари с провизии. Лорелай обаче има цел — да си върне трона и да прекрати страданията на поданиците си. Ще настане ден, когато две мардушки ще трябва да премерят силите си.

Младият крал Кол, който умее да се превръща в дракон, пък трябва да спаси страната си Елдър от набезите на великаните чудовища и моли Ирина за помощ. В замяна той трябва да преследва Лорелай. Въпреки тъмната магия на Ирина, която го кара да й се подчинява, Кол се влюбва в принцесата, но ще успеят ли двамата да я надхитрят? Ще оцелеели любовта им? Ще останели Рейвънспайър завинаги във власт на тъмната магия?

Фентъзи приказка за смелостта, жертвоготовността, приятелството и справедливостта.
Информация за автора
C. Дж. Редуайн обича приказките, Хари Потър и всички филми с Джони Деп. Ако някога се провали в писателското поприще, тя ще се присъедини към Отмъстителите и всеки ден на работа ще носи наметало. Редуайн живее в Нашвил, САЩ, със съпруга и децата си. Можете да я намерите и онлайн на www.cjredwain.blogspot.com.
Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2