Исабел Алиенде
Отвъд зимата

Автор
Исабел Алиенде
Заглавие
Отвъд зимата
Тип
роман
Националност
чилийска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Художествена литература

Преводач
Маня Костова
Език, от който е преведено
испански
Отговорен редактор
Елена Константинова
Художник
Стефан Касъров
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Донка Дончева
Предпечатна подготовка
ЕТ „Екатерина Рускова“

Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печатница
„Инвестпрес“

Носител
хартия
Излязла от печат
27 юли 2018
Печатни коли
20,50
Формат
84×108/32
Брой страници
328
Подвързия
мека
Цена
18,00

ISBN
978-619-02-0244-8

Анотация
С „Отвъд зимата“, великолепно написан многопластов роман, бележитата писателка за пореден път непоклатимо отстоява водещото си място сред майсторите на съвременната латиноамериканска литература.

Изненадваща снежна буря, сковала Бруклин в мразовит капан, сплита три съдби в необикновено приключение, благодарение на което героите успяват да излекуват дълбоки рани от преживени болки, да се отърсят от смазващия товар на страшни спомени и пречистени да продължат с надежда напред. Заплитайки интригуваща криминална история, Исабел Алиенде с проникновение проследява живота на множество персонажи и с присъщата си човечност и виртуозно владеене на съспенса поднася вълнуващ разказ за многоликия съвременен свят. Той е белязан с мъки и страдания, с потресаваща бедност и с безнаказан терор, насилие и престъпност, но в него все пак си проправят път добротата и любовта, защото по думите на главната героиня „не земното притегляне, а спояващата сила на любовта държи света в равновесие“.
Информация за автора
Исабел Алиенде е родена в Перу (1942), но е израснала в Чили. След военния преврат емигрира във Венесуела, където до 1984 г. работи като журналистка във вестник „Ел Насионал“. Призната е за най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена; по мащабност на повествованието и богатство на езика е сравнявана единствено с Гарсия Маркес. Творбите й са преведени на 35 езика, а общият тираж на продадените книги в целия свят надхвърля 65 милиона. Сред световноизвестните й произведения са трилогията „Къщата на духовете“, „Дъщеря на съдбата“ и „Портрет в сепия“, „Ева Луна“ и „Приказки за Ева Луна“, „За любовта и сянката“, „Паула“, „Островът под морето“, Дневникът на Мая" и много други.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Isabel Allende
Más allá del invierno (2017)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници
Чужди рафтове
...

Корици 2