Дж. П. Дилейни
Момичето преди

Автор
Дж. П. Дилейни
Заглавие
Момичето преди
Тип
роман
Националност
английска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър
Преводач
Елмира Великова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Редактор
Виктория Иванова
Художник
Радослав Донев
Коректор
Вихра Манова
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Излязла от печат
07.04.2014
Печатни коли
22,5
Формат
60/84/16
Брой страници
360
Подвързия
мека
Цена
17,99 лв.
ISBN
978-619-151-365-9
УДК
820(73)-31
Анотация
ПРЕДИ теб бе тя. СЕГА е мъртва.
Къщата е архитектурен шедьовър. Минималистичен интериор. Простор и светлина. Перфектното място да изтриеш болката. Да се преродиш. Но има правила. Загадъчният архитект, проектирал жилището, изисква желязна дисциплина и пълен контрол. Въпреки невероятните системи за сигурност този дом не е крепост, той е школа. Изисква, проверява, променя.
В мига, в който Джейн прекрачва прага на Фолгейт Стрийт 1, тя е покорена от усещането за хармония, което носи къщата, и привлечена от деспотичния ѝ създател. Скоро обаче научава, че миналото на перфектното жилище е белязано с кръв. Ема — момичето, живяло тук преди, умира при неясни обстоятелства. Докато се опитва да разкрие мистерията, Джейн разбира, че общото между нея и Ема не е единствено невероятната външна прилика. И тя като Ема е на прага на ново начало след изживяна трагедия. Сега взема същите решения, доверява се на същите хора и е заплашена от същия край.
Преплитайки съдбата на две жени в калейдоскоп от болка, измами, смърт и двуличие, „Момичето преди“ е хипнотичен роман в традицията на „Не казвай сбогом“. Книгата е първият психологически трилър на Дж. П. Дилейни — псевдоним на писател, публикувал бестселъри под различни имена. Още с излизането си се нарежда на челните места в класациите на New York Times, USA Today, Amazon, Barnes and Noble и UK Nielsen и вече е издадена в тридесет и девет страни.
„Момичето преди“ ще се появи и на голям екран под режисурата на носителя на „Оскар“ Рон Хауърд, известен с филми като „Аполо 13“, „Красив ум“ и „Шифърът на Леонардо“.
Информация за автора
„Момичето преди“ е първият психологически трилър на Дж. П. Дилейни, псевдоним на автор на бестселъри, издадени под други имена. Романът е публикуван в тридесет и девет страни и предстои да бъде филмиран под режисурата на носителя на „Оскар“ Рон Хауърд.
Рекламни коментари
„Блестящ, разтърсващ и невероятно изкусен — перфектният психологически трилър.“ — Лий Чайлд
Бележки
Страници 2, 6 и 358 са празни.
Тони Стронг, Антъни Капела и Дж. П. Дилейни са псевдоними на писателя Антъни Стронг.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Girl Before, 2017
J P Delaney
The translation published by arrangement with Ballantine Books, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House L.L.C.
Въведено от
Ich_Will_
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии
Промени

Корици 2