Людмила Филипова
Стъклени съдби

Автор
Людмила Филипова
Заглавие
Стъклени съдби
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
пето преработено
Категория
Българска литература
Отговорен редактор
Наталия Петрова
Художник
Дамян Дамянов
Технически редактор
Божидар Стоянов
Коректор
Георги Петров
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева
Издател
ИК „Сиела“
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
София, бул. „Владимир Вазов“ № 9
Печат
„Абагар“ АД
Носител
хартия
Литературна група
Българска художествена литература
Печатни коли
29
Формат
60/90/16
Брой страници
464
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-954-28-0775-9
Анотация
Стъклени съдби е драматичен разказ за две момичета и едно момче, създадени от ембриони на едни и същи биологични родители, но родени от три различни майки. В три различни семейства. В три различни държави. Жените са забременели вследствие на методи за асистирана репродукция. Престъпление събира разделените някога в лаборатория сестри и техния брат. Следовател Вълчанов е натоварен със задачата да разплете случая. По време на разследването той се влюбва в красивата англичанка Триша, която вече шеста година се лекува при психиатри заради натрапчиви необясними сънища и халюцинации. Дори не допуска, че те са реални преживявания. Американска защитна организация иска да се добере до историята на едно неродено, чийто живот е на косъм от смъртта. Тя е нужна на мощна Корпорация, която скоро ще осъществи грандиозните си планове да е първа в приложението на най-новите репродуктивни технологии.
Информация за автора
Людмила Филипова е автор на романите Анатомия на илюзиите (2006), Червено злато (2007), Стъклени съдби (2008), Мастиленият лабиринт (2009) и Антихтонът на Данте (2010), четири от които вече са се превърнали в бестселъри и преведени на няколко езика. По три от романите се разработват и филмови сценарии.
Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като уважавания американски Hidden River и за втори кръг на европейския Prix du Livre Europeen 2008. Книгите й предстои да излязат на турски, руски, сръбски и немски.
Бележки
Стр.4 — празна
Въведено от
NMereva
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2