Никола Райков
Голямото приключение на малкото таласъмче

Автор
Никола Райков
Заглавие
Голямото приключение на малкото таласъмче
Тип
книга игра
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Книги игри
Жанр
Детска литература
Теми
@От автора

Редактор
Емануил Томов
Художник
Джин Янг Ли, Матю Коул, Андреа Данти, Албърт Зиганшин
Коректор
Емануил Томов
Компютърна обработка
Никола Райков
Предпечатна подготовка
Никола Райков

Издател
prikazka-igra.com
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Други полета
Посвещение: Посвещавам тази книга на най-хубавото таласъмче в целия свят.

За изданието: 2013 | Creative Commons BY-NC-ND / http://prikazka-igra.com

Носител
хартия
Брой страници
52
Цена
14,99 лв.
С илюстрации
да

ISBN
978-954-91865-3-6
УДК
886.7-93-34

Анотация
Кое обичат децата повече — играта или приказките?
В тази единствена по рода си детска книга играта и приказката си подават лапички и заедно отиват на едно голямо приключение!
Развийте фантазията на своето дете с близо сто начина да прочетете тази приказка-игра! Помогнете му да разбере как неговите избори променят неговата реалност с двадесет възможни края!
А реалността лесно може да бъде приказка в този уникален експеримент на българския автор Никола Райков. Издаван и награждаван за научнофантастичните си разкази, фентъзи с български фолклорни мотиви, антиутопия и филмов сценарий, това е неговият дебют с детска приказка-игра, написана за тригодишния му син.
Луксозното издание с илюстрации на художници от цял свят ще помогне на вашето малко таласъмче да преоткрива ежедневно света на въображението.
Ако обичате Мечо Пух, Приключенията на Лиско и Алиса, то лесно ще се влюбите в тази книжка!
Информация за автора
Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, като по време на следването си поддържа сайт за кино рецензии върху американското кино. Започва да публикува свои статии, разкази и повести. Силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България.
Творчеството му за възрастни получава признания и награди, но той става истински популярен с първите по рода си детски книги.
От няколко години живее в малко българско селце, далеч от проблемите на големия град, заедно със съпругата си и сина си, за който написва експерименталната приказка-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“. След феноменалния успех на първата книга на бял свят се появява и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, с която става най-младият автор печелил националното отличие „Константин Константинов“ на Министерство на Културата — най-престижната награда за детско творчество в България.
Рекламни коментари
Луксозно издание на книгата, с твърди корици, шита подвързия и пълноцветен печат, можете да закупите на http://prikazka-igra.com

Въведено от
Karel
Създадено на
Обновено на

Източници
Информация за автора -- http://prikazka-igra.com/author.html
Връзки в Мрежата
Библиографии Разни
...

Корици 3