Джеф Вандърмиър
Анихилация

Автор
Джеф Вандърмиър
Заглавие
Анихилация
Авторска серия
Съдърн Рийч №1
Тип
роман
Националност
американска (не е указана)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Научна фантастика
Жанр
Научна фантастика, Социална фантастика
Теми
Близко бъдеще, Път, пътуване, Свръхестествено
Преводач
Ирина Манушева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2014
Художник
Николай Пекарев
Издател
Екслибрис
Година на издаване
2014
Носител
хартия
Излязла от печат
01.07.2014
Брой страници
208
Подвързия
мека
Цена
12,90 лв.
ISBN
978-619-7115-08-6
УДК
821.111(73)-311.9
Анотация
Зона X е изолирана от останалата част на света от десетки години. Природата е заличила и последните следи от човешка цивилизация. Правителствената агенция „Съдърн Рийч“ упорито продължава да изпраща експедиции в зоната. Първата описва непокътнат райски пейзаж, втората завършва с масово самоубийство, третата — в дъжд от куршуми, когато членовете й се избиват взаимно. Участниците в единайсетата експедиция се завръщат като сенки на хората, които са били и след седмици всички умират от рак.
Анихилация, първата книга от трилогията „Съдърн Рийч“, е разказ за дванайсетата експедиция. Групата е съставена от четири жени — антрополог, геодезист, психолог (водача на експедицията) и нашия разказвач — биолог. Задачата им е да проучат терена, да запишат всички наблюдения и преди всичко да се предпазват от замърсяване в Зона X.
Те пристигат, като очакват неочакваното, и Зона X не ги разочарова — откриват огромна топографска аномалия („подземна“ кула) и форми на живот, които надхвърлят човешкото разбиране — но онова, което променя всичко, са изненадите, които членовете на експедицията носят със себе си през границата на Зоната и тайните, които крият една от друга.
Информация за автора
ДЖЕФ ВАНДЪРМИЪР е писател и съставител на сборници с научна фантастика. Произведенията му са награждавани многократно и са преведени на двайсет езика. Негови разкази са включени в различни престижни антологии на научна фантастика. Израства на островите Фиджи и сега живее в Талахаси, Флорида, със съпругата си.
Рекламни коментари
Обикнах трилогията „Съдърн Рийч“. Препоръча ми я един независим книжар. Необикновена и запленяваща.
Стивън Кинг в Twitter

Напрегнат и смразяващ психологически трилър за една загадъчна експедиция и странностите, които всички носим в себе си. Смесица от малко Кубрик и много Лъвкрафт, романът се развива с непоносимо напрежение и клаустрофобичен ужас, който остава задълго. Много ми хареса.
Лорън Бюкс, автор на „Блестящи момичета“

Една от тези книги, където всичко е на мястото си — сюжетът, прозата и идеите, сключени в тройна спирала, издигаща се към нещо трептящо и живо. Нещо, което нараства дума по дума и се превръща в мощни, сплетени лиани, които проникват в съзнанието ви и го завладяват. „Анихилация“ е блестящ и изпълнен с атмосфера роман, който притежава силата на древните митове.
Чарлс Ю, автор на „Как да живеем безопасно в научнофантастична вселена“
Бележки
Празни страници: 2, 6, 8, 205 и 206.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Annihilation: A Novel by Jeff VanderMeer
Copyright © 2014 by VanderMeer Creative, Inc.
Published by arrangement with Farrar, Strauss and Giroux, LLC, New York.
Въведено от
NomaD
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2