Сара Вон
Анатомия на един скандал

Автор
Сара Вон
Заглавие
Анатомия на един скандал
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Трилър, Съдебен трилър, Психологически трилър
Преводач
Цветана Генчева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2018
Редактор
Мария Чунчева
Художник
Стоян Атанасов — Kontur Creative
Коректор
Людмила Стефанова
Оформление на корица
Стоян Атанасов — Kontur Creative
Предпечатна подготовка
Лиляна Карагьозова
Издател
Ентусиаст, Enthusiast
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
ул. „Кракра“ №20
Печат
Ропринт ЕАД
Други полета
Enthusiast — запазена марка на „Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
24
Формат
60×90/16
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
18 лв.
ISBN
978-619-164-281-6
УДК
821.111-312.4
Анотация
Ти искаш да вярваш на съпруга си, но тя иска да го унищожи…

Съпругът на Софи, Джеймс, е грижовен баща, привлекателен и чаровен мъж и успял политик. Той обаче е обвинен в ужасяващо престъпление. Софи е убедена в неговата невинност и отчаяно се опитва да предпази идеалното си семейство.
Кейт е прокурорът, който изправя Джеймс пред съда. Тя е опитен професионалист и е наясно, че в правото понякога печели не истината, а по-добрите аргументи. Но въпреки това не спира да търси справедливост. Тя знае, че Джеймс е виновен и е готова на всичко, за да го накара да си плати за престъпленията.
Какво се случва между мъж и жена зад затворените врати на къщата, в леглото, в асансьора, или в оградения от луната двор на колежа в Оксфорд?
Един брак е поставен под светлините на прожекторите. Една съпруга е решена на всичко, за да запази семейството си. Един прокурор е убеден, че истината ще възтържествува. Един скандал ще разтресе Уестминстър. И една жена ще се окаже в плен на този скандал.
Романът на Сара Вон е въздействаща и провокативна психологическа драма, която комбинира интригуващ сюжет, задълбочено изградени характери и чудесен стил.
Информация за автора
Сара Вон преподава английски в Оксфорд, а след това се впуска в журналистиката. След обучение в „Прес Асоусиейшън“, тя прекарва единайсет години в „Гардиан“ като новинарски репортер, кореспондент по здравни въпроси и политически кореспондент. Напуска, за да работи на свободна практика и започва да пише романи. Резултатът е „Изкуството да печеш до полуда“ издадена от „Ходър eнд Стофтън“ през 2014 г. и още осем други издателства. Следва я „Фермата на края на света“ през 2016 г. „Анатомия на един скандал“ ще бъде публикувана във Великобритания, САЩ и преведена на четиринайсет езика.
Сара живее близо до Кеймбридж със съпруга и двете си деца.
Рекламни коментари
„Едновременно съдебна драма, портрет на един брак и изследване на най-мрачните кътчета в човешкия характер, «Анатомия на един скандал» насочва вниманието върху актуални теми като злоупотребата с власт, насилието над жените и заблудата, че можеш истински да познаваш човека до себе си. От парламента на Великобритания, през Олд Бейли и до колежанския Оксфорд, той е удивителна смесица от «Къща от карти» и «Тайната история».“
The Observer
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Sarah Vaughan
Anatomy of a Scandal (2018)
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2