Пол Лу Сюлицер
Cash!

Автор
Пол Лу Сюлицер
Заглавие
Cash!
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Категория
Художествена литература
Преводач
Теодор Михайлов
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
2001
Редактор
Росица Ташева
Оформление на корица
Стефан Касъров
Предпечатна подготовка
Милана Гурковска
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2001
Адрес на издателя
София, ул. „Иван Вазов“ № 36
Печат
Печатница „Балкан прес“ АД — София
Носител
хартия
Печатни коли
21
Формат
84×108×32
Брой страници
336
Подвързия
мека
ISBN
954-529-188-5
Анотация
„Каквото и да правиш в битието си на финансист, каквито и предпазни мерки да си взел, колкото и могъщ да си станал, трябва да бъдеш готов за деня, в който ще трябва да платиш — КЕШ!“
Това е предсмъртният завет на бащата на Франц Цимбали, който продължава да воюва със своя враг от първата част на трилогията — банкера Мартин Ял. Този път Ял започва битката, която се вихри по всички части на света — в Европа, САЩ, Южна Америка, Япония, Бахамите… Екзотиката се редува със студенината на адвокатските кантори, читателят се пренася от Тексас в Колумбия и от Африка в Калифорния… Главният герой спекулира с кафе, сребро, платина, стига до финансов крах, печели главозамайващи суми, издирва отвлечения си син… купува си остров! Интригата се заплита все повече, въображението на автора сякаш не познава граници, а достъпният начин, по който обяснява що е то борсова спекулация, направо ви кара да се размечтаете.
Информация за автора
Отлично запознат с тънкостите на международните финанси и със задкулисните игри в света на финансовите акули, Пол Лу Сюлицер е и писател със световна известност, чиито романи съперничат по тиражи с тези на Артър Хейли и Робърт Лъдлъм.
Трилогията „Money“, „Cash!“ и „Fortune“ проследява пътя на неукротимия Франц Цимбали с всичките му възходи и падения, рискове и невероятни приключения. Хрумванията на този „Танцьор“ (както сам се нарича) на сцената на финансовите спекулации често изглеждат налудничави, но са винаги оригинални и (почти) винаги доходоносни.
Съдържание
Част първа. Пратеникът … 7
Част втора. Клопката … 39
Част трета. Планините Сан Бернардино … 125
Част четвърта. Една необичайна информационна банка … 207
Част пета. Един остров в Карибите … 253
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Editions Denoel, 1981
Въведено от
NMereva
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2