Дъглас Кенеди
Моментът

Автор
Дъглас Кенеди
Заглавие
Моментът
Издателска поредица
Съвременни трилъри (Колибри)
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Политически трилър, Психологически роман, Социална драма, Съвременен любовен роман, Съвременен роман (XX век)
Теми
Личност и общество, Фашизъм — комунизъм — тоталитаризъм, Човек и бунт, Шпионаж
Преводач
Невена Дишлиева-Кръстева
Език, от който е преведено
английски
Редактор
София Бранц
Художник
Стефан Касъров (корица), Лу Игнатова (фотография)
Коректор
София Бранц
Предпечатна подготовка
„Колибри“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
1000, ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Инвестпрес“
Носител
хартия
Печатни коли
26,5
Формат
60×90/16
Брой страници
424
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
978-619-150-092-5
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Томас Несбит е американски писател на средна възраст с няколко книги и разпадащ се брак. Води самотно съществуване в откъснатата си от света къща в Мейн, поддържа връзка единствено с двайсетгодишната си дъщеря и полага усилия да приеме философски края на дългогодишния си брак. Докато една мразовита утрин не получава известие за колет. Името на подателя — Дусман — го разстройва, защото това е жената, с която двайсет и пет години по-рано е изживял краткотрайна, но силна любовна връзка. Двамата се запознават в Берлин по времето, когато градът е разделен на две и е скован под мрачната сянка на Студената война.
Колкото и да отлага да види съдържанието на колета, в крайна сметка Томас е принуден да се изправи пред миналото си, което е държал затворено дълги години.
В своя десети роман Дъглас Кенеди пресъздава една разтърсваща любовна история, белязана от нравствени дилеми, сложни перипетии и трагични събития. „Моментът“ е вълнуващ разказ за пътищата на сърцето и личния избор, за приятелството и предателството. Всичко това на фона на Берлин от последните мрачни години преди падането на Стената.
Информация за автора
Дъглас Кенеди е роден през 1955 г. в Ню Йорк. Следва в Дъблин, Ирландия, където след дипломирането си основава театрална трупа, а по-късно е поканен за ръководител на един от най-престижните ирландски театри — „Аби“. Тогава именно започва да пише, а на 28-годишна възраст се отдава изцяло на писателска дейност. През 80-те години излиза романът му „Живот назаем“ и му осигурява постоянно място сред най-продаваните автори на планетата. Книгите на Дъглас Кенеди са преведени на 16 езика, а през 2006 г. той получава най-високото литературно отличие на Франция — кавалер на ордена за литература и изкуство. Днес живее в Лондон с жена си и двете си деца.
Бележки
Страница 2 е празна.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Douglas Kennedy
The Moment
Copyright © Douglas Kennedy, 2011
Въведено от
Ich_Will_
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Промени

Корици 2