Дейвид Менаше
Списъкът с приоритети

Автор
Дейвид Менаше
Заглавие
Списъкът с приоритети
Подзаглавие
Последното пътуване на един учител в търсене на най-важните уроци
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Ръководства и самоучители
Преводач
Евелина Андонова
Език, от който е преведено
английски
Отговорен редактор
Вера Янчелова
Коректор
Недялка Георгиева
Оформление на корица
Мариана Кръстева Станкова
Компютърна обработка
Ана Цанкова
Издател
ИК „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
Пловдив, ул. „Богомил“ 59
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
06.03.2015
Печатни коли
17
Формат
70/100/32
Брой страници
272
Подвързия
мека
Цена
12,95 лв.
ISBN
978-954-26-1435-7
УДК
820(73)-31
Анотация
Дейвид е учител по литература в една от най-добрите гимназии в Маями. Следвайки призванието си, той изгражда специална връзка със своите ученици, предава им любовта си към книгите и им помага да открият мястото си под слънцето.

След шестгодишна битка с мозъчен тумор, който го лишава от зрение, памет и подвижност, Дейвид е принуден да напусне работа. Той не иска да изостави учениците си и измисля смел план. Решава да прекрати лечението си и подобно на своя любим герой от книгата на Джак Керуак, да тръгне по пътя. Пуска обява във Фейсбук, че ще прекоси Америка с надеждата да се срещне за последно със своите ученици. Желанието му е да узнае как се справят и дали е имал някакво влияние в живота им. В рамките на 48 часа негови бивши ученици от 50 града откликват на молбата му.

Дейвид изминава хиляди километри от Маями до Ню Йорк, прекосява централната част на Щатите и стига чак до Сан Франсиско. Среща се със стотици свои ученици, за да разбере, че всички сме част от великото училище на живота. И да се увери: една истинска личност може да промени съдбата на мнозина.

Вдъхновяваща история за наученото, любовта и следата, която оставяме. Историята, която ни кара да се запитаме: Кое наистина е важно в този живот?
Информация за автора
Дейвид Менаше от малък е запален по пънка, скейтборда и литературата. Той никога не е казвал, че е станал учител случайно, а напротив — смята, че е „израснал“ до това ниво. В продължение на 15 години Дейвид преподава английски в гимназия Coral Reef Senior High School в Маями. През 2012 г. е провъзгласен за Учител на годината в окръга. Любим учител на стотици ученици. Дейвид се смята за голям късметлия — не само е открил призванието си в живота, но е помогнал на мнозина да намерят своето. Дейвид завърши земното си пътуване на 20 ноември 2014 г., на 41 години.
Бележки
стр.2 — празна
Бележки за изданието, от което е направен преводът
David Menasche
The Prioriry List
A Teacher's Final Quest to Discover Life's Greatest Lessons
Copyight 2013 by David Menasche
Въведено от
NMereva
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 4