Джеймс Осуалд
Естествена смърт

Автор
Джеймс Осуалд
Заглавие
Естествена смърт
Издателска поредица
Мегаселър
Авторска серия
Мистериите на инспектор Маклейн №1
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър

Преводач
Камен Велчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2014
Отговорен редактор
Даниела Атанасова
Стилов редактор
Емилия Драганова
Коректор
Недялка Георгиева
Оформление на корица
Георги Атанасов Станков
Компютърна обработка
Ана Цанкова

Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печатница
„Алианс Принт“ ЕООД
Други полета
На стр.4 името на преводача е изписано Камен Петков Велчев.

Носител
хартия
Излязла от печат
08.08.2014
Печатни коли
23
Формат
84/108/32
Брой страници
368
Подвързия
мека
Цена
14,95

ISBN
978-954-26-1367-1
УДК
820-312.4

Анотация
Криминалната сензация на Великобритания за 2013 г.
В зазидано помещение в мазето на стара сграда в Единбург е открит трупът на млада жена. Уликите сочат, че преди няколко десетилетия на местопрестъплението е проведен ужасяващ сатанински ритуал. За наскоро повишения инспектор Тони Маклейн този случай не трябва да бъде приоритет, но преследван от образа на жертвата и жестоката й смърт, той тръгва по студените следи.
Междувременно в Единбург са извършени брутални убийства на уважавани личности, последвани от странни самоубийства. Разследващите действат хаотично и ситуацията постепенно излиза извън контрол.
Инспектор Маклейн обаче започва да вижда на пръв поглед необикновена връзка между събитията и ритуалното убийство на младата жена. Навързвайки фактите, той ще стигне до най-смайващия, но единствен отговор на въпроса какво всъщност се случва.
Информация за автора
Подобно на мнозина начинаещи и неизвестни писатели, Джеймс Осуалд пуска дебютния си роман — „Естествена смърт“, в интернет пространството срещу незначителна сума. Дори в най-смелите си мечти шотландецът не си представя какво ще се случи само в рамките на следващите няколко месеца. През първите 30 дни от заглавието са свалени 50 000 екземпляра и то се изкачва в челната десетка на електронната книжарница „Амазон“, където се задържа дълго време. Скоро най-големите английски издателства се борят за правата за издаване на книгите на Осуалд. Авторът подписва договор за шестцифрена сума за следващи две заглавия с главен герой инспектор Тони Маклейн. „Естествена смърт“ става акцент в най-престижните книжарски вериги, а авторитетният сайт „Ричард и Джули“, който диктува тенденциите в масовия фикшън, посочи заглавието за книга на лято 2013 г. След всичко това „Естествена смърт“ с право може да се нарече криминалната сензация на годината във Великобритания.
Успехите на автора не спират обаче дотук — правата са продадени в редица държави, а медиите започват да определят Джеймс Осуалд като новото голямо име в криминалния жанр. Второто заглавие — „Книга на душите“, също бележи високи продажби, а през следващата година ще излезе „Песента на палача“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
James Oswald
Series Inspector McLean Mysteries
1. Natural Causes (2012)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове
...

Корици 2