Андерс Руслунд, Бьорг Хелстрьом
3 минути

Автор
Андерс Руслунд, Бьорг Хелстрьом
Заглавие
3 минути
Алтернативно заглавие
Три минути
Издателска поредица
Северно сияние
Авторска серия
Еверт Гренс №7
Тип
роман (не е указано)
Националност
шведска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Трилър
Преводач
Юлия Чернева
Език, от който е преведено
шведски (не е указано)
Година на превод
2018
Редактор
Лилия Анастасова
Оформление на корица
Анелия Калева
Издател
Издателство „ЕРА“
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Печат
Експертпринт ЕООД
Други полета
Празни страници: 4, 438, 440
Носител
хартия
Издателски коли
18.01.2018 г.
Брой страници
440
Подвързия
мека
Цена
17,99 лв.
ISBN
978-954-389-457-4
УДК
839.7-312.4
Анотация
От години Пийт Хофман живее в Колумбия със семейството си, внедрен на ключова позиция сред престъпния свят. Като част от прикритието, Хофман е включен в списък на ФБР с най-издирваните престъпници.
Принуден да се крие от шведските власти, той успява умело да лавира между колумбийската мафия и ФБР. Неочаквано предателство го оставя без помощта на федералните. Но името му остава в списъка…
Хофман се превръща в пречка и за двете страни, а шансовете му да излезе жив от играта са нищожни. Единствената надежда на Пийт се оказва някогашният му враг Еверт Гренс.
Разследващият журналист Андерс Руслунд и бившият затворник Бьорг Хелстрьом ни срещат със своенравния агент под прикритие Пийт Хофман. В типичния си реалистичен стил, шведското дуо ни потапя в престъпния свят с мащабен и оригинален роман, изпълнен с неочаквани обрати.
Информация за автора
Руслунд и Хелстрьом са най-популярното и атрактивно дуо в шведската литература. Романите им са преведени на седемнайсет езика и в момента се адаптират за екран.
Ексцентричният Бьорг Хелстрьом не крие криминалното си минало. Именно то го подтиква да основе организация, подпомагаща бивши затворници да се интегрират успешно в обществото. Той е работил и по програма за рехабилитация на престъпници и наркомани. Негово хоби е музиката — Бьорг е бил вокал и китарист на няколко групи.
Андерс Руслунд е бивш ръководител на културните новини на шведската телевизия, но социалните и криминални теми са неговата страст. След дълги години работа като разследващ журналист, той става главен редактор на две водещи новинарски предавания. В миналото си Руслунд е работил в консервна фабрика в Израел и птицеферма в Нова Зеландия.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Anders Roslund & Börge Hellström
3 minutes (2017)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2